Europese beurzen lager rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2017, 12:23

Markt in afwachting Britse verkiezingen en rentebesluit ECB.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren dinsdag rond het middaguur in het rood. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,3 procent tot 390,77 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,5 procent op 12.760,68 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,3 procent op 5.293,10 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,1 procent lager op 7.522,19 punten.

De markt betrachtte dinsdagochtend voorzichtigheid in aanloop naar de Britse parlementsverkiezingen donderdag, waarvan de uitkomst steeds ongewisser lijkt, waardoor de bezorgdheid over de manier waarop de Brexit-onderhandelingen zich zullen ontwikkelen toenemen.

"De Britse verkiezingen lijken een minder eenvoudige overwinning voor May te worden dan gedacht", aldus beleggingsstrateeg Ineke Valk van Theodoor Gilissen Bankiers, die wees op de aanslag dit weekend in Londen.

Donderdag staat tevens het ECB-rentebesluit geagendeerd. Marktvolgers verwachten dat de Europese Centrale Bank zijn vooruitzichten voor toekomstige renteverhogingen zal aanpassen. Later op de dag zal de voormalig directeur van de FBO James Comey voor een senaatscommissie getuigen over de vermeende Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

"Kortom, de markt maakt zich op voor een volatiele handelsessie op donderdag en vrijdag, omdat tenminste één van die cruciale gebeurtenissen scherpe bewegingen zou kunnen veroorzaken", aldus analisten van Rabobank.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de detailhandelsverkopen in de eurozone in april op maand- en jaarbasis zijn gestegen met respectievelijk 0,1 procent en 2,5 procent. Verder was de macro-economische agenda leeg.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 47,28 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,3 procent lager bewoog op 49,38 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1249. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1258 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1255 op de borden.

Bedrijfsnieuws

EasyJet kon dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de prijsvechter meldde dat passagiersvervoer in mei met 9,5 procent steeg. Het aandeel won 0,7 procent.

Sectorgenoot Lufthansa won 2,6 procent, nadat HSBC het advies verhoogde van Houden naar Kopen.

Moderetailer Burberry verloor 2,0 procent, nadat HSBC het advies juist verlaagde van Houden naar Reduceren.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood. 

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent lager op 2.436,10 punten. De Dow Jones index eindigde ook 0,1 procent in het rood op 21.184,04 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 6.295,68 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.114,15 -0,64% -32,70 5.146,85
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.186,10 -1,09% -56,97 5.243,07