Futures wijzen op rode opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2017, 12:59

Risicobereidheid onder druk in aanloop naar Britse verkiezingen en getuigenis Comey.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een vlakke tot licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

"Maandag was een teleurstellende dag voor dollarhandelaren, aangezien de Amerikaanse munt opnieuw laagtepunten bereikte ten opzichte van andere belangrijke valuta", merkte marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities op. "De teleurstellende arbeidsdata drukken op de outlook voor de dollar op de middellange termijn. De euro en het pond hebben geen voordeel gehaald uit de zwakke dollar, omdat handelaren geen nieuwe posities willen innemen in aanloop naar de Britse verkiezingen en het ECB-rentebesluit", voegde Anthis toe.

"Geopolitieke zorgen beperken de risicobereidheid en ondersteunen de vraag naar zogenoemde veilige havens", aldus Richard Perry van Hantec Markets.

De markt is nerveus over de Britse parlementsverkiezingen donderdag, het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en de getuigenis van de voormalig FBI-directeur Comey voor de Senaat omtrent de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag geen belangrijke publicaties in de Verenigde Staten geagendeerd.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 47,30 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,1 procent goedkoper werd op 49,40 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1249. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1258 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1255 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent hoger, nadat de techgigant maandag bijna 1 procent verloor na de jaarlijkse World Developers Conference, waarbij het concern allerlei nieuwe producten en updates presenteerde. Ook kreeg het aandeel gisteren een downgrade van Pacific Crest om de oren.

Michaels Cos. publiceert voorbeurs kwartaalresultaten. Het aandeel noteerde in de elektronische handel nabeurs 2,0 procent hoger. Voorbeurs vond er nog geen handel plaats.

Amazon.com won 0,5 procent, nadat het concern de prijs voor een Prime-lidmaatschap verlaagde. Het Prime-lidmaatschap is voor klanten die overheidssteun ontvangen voor een groot deel van hun inkopen.

Mediagigant 21st Century Fox kan op aandacht van de markt rekenen, nadat The Wall Street Journal meldde dat het concern actief wordt op de markt voor videogames. Het concern zou tientallen miljoenen betalen voor gamestudio Afterschock. Voorbeurs werd nog niet gehandeld in het aandeel.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent lager op 2.436,10 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 21.184,04 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 6.295,68 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nederlandse investeringen nemen af

Daling 0,3 procent in juni.

7 minuten geleden - Lees verder

Consumentenvertrouwen fractie hoger

Vertrouwensindex naar 26.

20 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

26 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

27 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Redelijk gevulde agenda.

29 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.