Handelsvolumes Euronext in mei fors hoger

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2017, 07:56

Stijging van bijna 43 procent op jaarbasis.

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft in mei de handelsvolumes op jaarbasis weer flink zien stijgen. Dit maakte de uitbater van de beurzen in onder meer Amsterdam, Brussel en Parijs dinsdag voorbeurs bekend.

De gemiddelde waarde van het dagelijkse handelsvolume steeg aanzienlijk in vergelijking tot een jaar eerder. De waarde nam in mei met 42,8 procent op jaarbasis toe tot 8.471 miljoen euro, terwijl op maandbasis een groei van 0,2 procent werd geboekt.

In april stegen de volumes op Euronext op jaarbasis ook al flink, toen met 21,7 procent. Op maandbasis lag de toename in april nog op 14,4 procent.

De transactiewaarde van ETF's kwam in mei uit op 548 miljoen euro per dag, een stijging met 22,5 procent op jaarbasis. Op maandbasis was sprake van een pas op de plaats.

Het aantal verhandelde derivatencontracten op aandelenindexen steeg in mei met 14,1 procent op jaarbasis, maar daalde op maandbasis met 18,1 procent. Op individuele aandelen was het aantal verhandelde contracten 39,0 procent hoger dan een jaar eerder.

Het handelsvolume van grondstoffenderivaten daalde volgens Euronext op jaarbasis wel met 10,1 procent op jaarbasis naar 34.968 contracten.

Euronext kende in april twee nieuwe beursnoteringen: VolkerWessels in Amsterdam en Prodways Group in Parijs, die gezamenlijk 633 miljoen euro ophaalden.

Het aandeel Euronext sloot maandag op een rood Damrak op 47,72 euro, een daling van 0,4 procent.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nederlandse investeringen nemen af

Daling 0,3 procent in juni.

8 minuten geleden - Lees verder

Consumentenvertrouwen fractie hoger

Vertrouwensindex naar 26.

21 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

26 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

28 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Redelijk gevulde agenda.

30 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
EURONEXT toevoegen aan uw watchlist 42,46 8,32% 3,26 39,20