Michaels Companies boekt hogere winst

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2017, 14:34

Kwartaalomzet bleef gelijk.

(ABM FN-Dow Jones) Michaels Companies heeft in het op 29 april geëindigde eerste kwartaal van het lopende boekjaar een hogere winst bij een gelijke omzet gerealiseerd. Dit bleek dinsdag uit de kwartaalrapportage van de winkelketenuitbater uit Texas.

De omzet bedroeg net als een jaar gelden 1,16 miljard dollar, waarbij de identieke omzet wel 1,2 procent daalde. Het operationeel resultaat daalde met 4 procent naar 139,3 miljoen dollar, maar onder meer door lagere belastingen steeg de nettowinst met 2 procent naar 72,2 miljoen dollar. De winst per aandeel steeg van 0,34 naar 0,38 dollar.

"Ik ben bemoedigd met de verbeterende trend in klantentransacties in dit kwartaal, zeker als we die afzetten tegen de tegenwind die we vorig jaar hebben gehad", zei CEO Chuck Robin in een toelichting op de cijfers.

Aan het einde van het kwartaal baatte het concern 1.225 Michaels winkels uit, 104 Aaron Brothers winkels en 35 Pat Catan's winkels.

Outlook

Voor het tweede kwartaal verwacht het concern een daling van de identieke omzet met 0,5 tot 1,5 procent, ofwel vlak tot 1,0 procent lager tegen constante wisselkoersen. Het operationeel resultaat zal naar verwachting 75 miljoen tot 80 miljoen dollar bedragen. De winst per aandeel zal naar verwachting tussen de 0,15 tot 0,17 dollar uitkomen.

Voor het hele boekjaar wordt door de winkelketen een omzetgroei van 2,2 tot 3,7 procent ofwel 2,5 tot 4,0 procent tegen constante wisselkoersen voorzien, waarbij de identieke omzet naar verwachting zal uitkomen tussen 0,2 procent negatief en 1,3 procent positief. Voor het boekjaar wordt een operationeel resultaat van 723 miljoen tot 756 miljoen dollar verwacht en een winst per aandeel tussen 2,03 en 2,15 dollar.

Het aandeel noteerde dinsdagmiddag in de elektronische handel voorbeurs bijna 7 procent lager 18,64 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street op koers voor groene opening

Beleggers consolideren voorafgaand aan notulen Fed.

18 minuten geleden - Lees verder

Shell rondt verkoop belang in SADAF af

Opbrengst 820 miljoen dollar.

19 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse woningbouw omlaag

Ook minder bouwvergunningen afgegeven in juli.

22 minuten geleden - Lees verder

Ghelamco probeert nogmaals opdracht Eurostadion binnen te halen - media

Toekenning zou goed nieuws zijn voor bouwer BAM.

23 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide resultaten NN Group verwacht

Resultaten voor het eerst inclusief Delta Lloyd.

28 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.