Rode koersen in New York

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2017, 21:30

Beleggers zijn voorzichtig.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen liggen dinsdag op koers om met verlies te sluiten.

De toonaangevende S&P 500 index daalde een half uur voor de slotbel 0,2 procent tot 2.432,21 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 21.161,55 punten en de Nasdaq noteerde 0,2 procent lager op 6.285,77 punten.

Nadat vorige week nog nieuwe recordniveaus werden bereikt lijken de Amerikaanse beurzen nu op weg naar een tweede verliesdag op rij. Beleggers zijn voorzichtig in afwachting van belangrijke gebeurtenissen die later in de week voor beweging kunnen zorgen. De aandacht gaat uit naar de Britse verkiezingen en de getuigenis van ex-FBI directeur James Comey op donderdag. Dan vindt ook het rentebesluit van de Europese Centrale Bank plaats. Volgende week staat het Amerikaanse rentebesluit geagendeerd.

Oplopende spanningen in het Midden-Oosten drukten op het sentiment. Meerdere landen, waaronder Saoedi-Arabië, hebben hun diplomatieke banden met Qatar verbroken omdat ze het land beschuldigen terroristen te steunen.

Vanwege de lage risicobereidheid ging de goudprijs omhoog en ook de prijzen van staatsobligaties stegen. De yield op de benchmark tienjarige Treasury lening bereikte een nieuw dieptepunt dit jaar. De goudprijs sloot op het hoogste niveau sinds vorig jaar november.

Dinsdag werd bekend dat het aantal vacatures in Amerika in april op een nieuw record is belang. Het aantal vacatures steeg met 259.000 tot 6,04 miljoen. Tegelijkertijd werden er minder mensen aangenomen, wat laat zien dat werkgevers moeite hebben met het vinden van de juist mensen.

Olie noteerde in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 1,7 procent tot 48,19 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,3 procent duurder werd op 50,12 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1274. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1275 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1255 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Macy's waarschuwde voor lager dan verwachte brutomarges tijdens een analistendag. De onderneming is bezig met wijzigingen aan te brengen in zijn voorradenbeheer. Sinds het warenhuisconcern in mei tegenvallende resultaten rapporteerde staat de koers onder drukt. Dinsdag noteerde het aandeel Macy's 7,4 procent in het rood.

Burberry verloor 2,2 procent, nadat HSBC zijn advies voor de specialist in luxe goederen verlaagde van Houden naar Reduceren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.