Today's Tomorrow moet fonds bevriezen

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2017, 17:18

AFM heeft twijfel over waardering GFH Paraplufonds.

(ABM FN-Dow Jones) Today's Tomorrow moet zijn GFH Paraplufonds tijdelijk sluiten vanwege "ernstige twijfels" van de Autoriteit Financiële Markten over de juistheid van de waardering. Dit maakte beurswaakhond dinsdag bekend.

De toezichthouder heeft Today's Tomorrow eind 2016 al verplicht om de inschrijving, inkoop en terugbetaling van rechten van deelneming in het GFH Paraplufonds op te schorten. Dit houdt in dat deelnemers onder meer niet uit kunnen stappen.

Volgens de AFM wordt een belangrijk deel van het fonds belegd in illiquide beleggingen, waarvan de waardering niet onafhankelijk werd vastgesteld, omdat deze werd uitgevoerd door ondernemingen die op hun beurt weer waren verbonden met de ondernemingen waarin door het GFH Paraplufonds wordt belegd. "Dit leverde belangenconflicten op."

De toezichthouder stelt dat deze werkwijze inmiddels is aangepast, maar Today's Tomorrow heeft de twijfels over de waardering nog niet weggenomen.

Het fonds blijft gesloten totdat de waarderingen "getrouw en accuraat zijn", zei de AFM.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nederlandse investeringen nemen af

Daling 0,3 procent in juni.

7 minuten geleden - Lees verder

Consumentenvertrouwen fractie hoger

Vertrouwensindex naar 26.

20 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

26 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

27 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Redelijk gevulde agenda.

29 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.