Today's Tomorrow moet fonds bevriezen

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2017, 17:18

AFM heeft twijfel over waardering GFH Paraplufonds.

(ABM FN-Dow Jones) Today's Tomorrow moet zijn GFH Paraplufonds tijdelijk sluiten vanwege "ernstige twijfels" van de Autoriteit Financiële Markten over de juistheid van de waardering. Dit maakte beurswaakhond dinsdag bekend.

De toezichthouder heeft Today's Tomorrow eind 2016 al verplicht om de inschrijving, inkoop en terugbetaling van rechten van deelneming in het GFH Paraplufonds op te schorten. Dit houdt in dat deelnemers onder meer niet uit kunnen stappen.

Volgens de AFM wordt een belangrijk deel van het fonds belegd in illiquide beleggingen, waarvan de waardering niet onafhankelijk werd vastgesteld, omdat deze werd uitgevoerd door ondernemingen die op hun beurt weer waren verbonden met de ondernemingen waarin door het GFH Paraplufonds wordt belegd. "Dit leverde belangenconflicten op."

De toezichthouder stelt dat deze werkwijze inmiddels is aangepast, maar Today's Tomorrow heeft de twijfels over de waardering nog niet weggenomen.

Het fonds blijft gesloten totdat de waarderingen "getrouw en accuraat zijn", zei de AFM.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle aandelen lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs strekt winstreeks uit tot vier dagen

Speculanten op lagere olieprijs schrikken van cyberaanvallen

Gisteren - Lees verder

Aandeelhouders stemmen 8 augustus over nieuwe bestuurders ABN AMRO

Clifford Abrahams en Tanja Cuppen worden voorgedragen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.