Valuta: markt wacht op ECB en Britse verkiezingen

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2017, 09:25

Geopolitieke spanningen voeden vraag naar yen.

(ABM FN-Dow Jones) De geopolitieke ontwikkelingen hebben marktpartijen de afgelopen dagen aanleiding gegeven zich in te dekken tegen risico's met wat meer vraag naar de Japanse yen tot gevolg.

"Het is wat dat betreft weer even het vertrouwde safe haven-verhaal", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. "Het recente nieuws rondom terrorisme en de beschuldigingen aan het adres van Qatar maken beleggers wat voorzichtig. Aanstaande donderdag is de meest cruciale dag van de week met de Britse parlementsverkiezingen en de monetaire vergadering van de Europese Centrale Bank", aldus Maartens.

Met de terroristische aanslag in Londen van afgelopen zaterdag is de verkiezingsstrijd in een iets ander daglicht komen te staan. De Conservatieven raakten in de voorbije weken een deel hun voorsprong op Labour kwijt, maar die trend stagneert.

Maartens verwacht niet dat de ECB donderdag iets wijzigt in het beleid, zoals Duitsland dat graag wil. "Ik denk ook niet dat de ECB momenteel veel kan. Er is nog te weinig echte inflatie. Duitsland heeft een flink handelsoverschot. Als dat wordt omgezet in investeringen en hogere lonen, schep je in elk geval een klimaat waarin inflatie wel een kans krijgt. Zo bekeken ligt de bal eigenlijk bij Duitsland en niet zozeer bij de ECB", aldus de valutahandelaar.

De euro noteerde dinsdag op 1,1269 dollar en op 0,8721 Britse pond. De dollar kostte 109,58 yen.

Australië handhaafde dinsdag het renteniveau op 1,5 procent. Het land kent nog altijd bijna geen looninflatie, ofschoon de economie wel aantrekt. Het oordeel van de Reserve Bank of Australia week dinsdag niet veel af van de eerdere visie op de economische ontwikkelingen en de verwachtingen daar voor.

De Australische dollar noteerde dinsdag op 0,7472 Amerikaanse dollar, een daling van 0,2 procent.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

K+S boekt Group winst op licht gestegen omzet

Outlook voor middellange termijn neerwaarts bijgesteld.

9 minuten geleden - Lees verder

European Select Growth Opportunities Fund groter in Esperite

Kapitaalbelang boven 16 procent.

18 minuten geleden - Lees verder

Curetis gaat diagnostische testen leveren aan Biotest

Geen financiele details bekend.

22 minuten geleden - Lees verder

NN Group kleiner in Ahold Delhaize

Zowel kapitaalbelang als stemrecht onder meldingsdrempel.

23 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel Brunel

Koersdoel naar 14,50 euro.

24 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.