Amerikaanse futures blijven dicht bij huis

Redactie ABM Financial News - 7 juni 2017, 12:48

Beleggers aan de zijlijn voorafgaand aan Super Thursday.

(ABM FN-Dow Jones) Amerikaanse futures noteren woensdag aan het begin van de middag vrijwel onveranderd, na het lagere slot van een dag eerder. De futures op de S&P 500 index noteerde rond lunchtijd nagenoeg onveranderd ten opzichte van het slot in New York op dinsdag.

Beleggers zijn voorzichtig in afwachting van donderdag, wanneer de Britse verkiezingen, het Europese rentebesluit en de getuigenis van ex-FBI directeur James Comey voor beweging kunnen zorgen.

Qua macro-economisch nieuws is het rustig. Een uur na opening in New York verschijnt het wekelijkse rapport over de Amerikaanse olievoorraden. In afwachting hiervan noteerden olieprijzen circa een half procent lager.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1268. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1278 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1270 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Topman Elon Musk van Tesla sprak reeds over plannen voor een nieuwe fabriek voor het volgende sportmodel Model Y, terwijl het Model 3 nog niet is uitgerold. Musk deed zijn uitspraken tijdens de jaarvergadering. Tesla noteerde 0,5 procent in het rood in de voorbeurshandel.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,3 procent tot 2.429,33 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 21.136,23 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 6.275,06 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.