Aperam komt met nieuwe besparingen

Redactie ABM Financial News - 7 juni 2017, 14:47

Verhoging betreft 150 miljoen dollar tot en met 2020.

(ABM FN-Dow Jones) Aperam wil ook in de komende jaren de winstgevendheid verder aanjagen. Dit maakte de producent van roestvast staal woensdag bekend, tegelijk met een bezoek aan een fabriek in het Belgische Genk.

De fabrikant wil zijn jaarlijkse operationeel resultaat (EBITDA) in de jaren 2018 tot en met 2020 met 150 miljoen dollar verhogen. Dit komt bovenop het in mei 2015 aangekondigde programma, met als doelstelling om eind 2017 een resultaatsverbetering van 575 miljoen dollar te hebben gerealiseerd. 

Om dit te bereiken worden nieuwe technologieën, automatisering en digitalisering ingevoerd en wordt de organisatie aangepast.

Aperam heeft verder als onderdeel van versterking van de balans en financieringsinstrumenten een vijfjarige doorlopende kredietfaciliteit van 300 miljoen euro afgesloten, die een bestaande leenfaciliteit van 400 miljoen dollar vervangt.

"Ik ben er trots op dat Aperam zich heeft ontwikkeld tot een solide en duurzaam bedrijf dankzij de consistente uitvoering van eigen programma's en financiële discipline. Het vandaag gelanceerde programma is een nieuwe fase in onze strategische initiatieven om de winstgevendheid en vooruitzichten van Aperam structureel te verbeteren", aldus CEO Timoteo Di Maulo.

Op een groen Damrak won het aandeel Aperam woensdag 2,0 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bouwbedrijven weigeren te starten met nieuwbouw RIVM - media

Heijmans, Hurks en Strukton willen eerst overeenkomst over meerkosten.

1 uur geleden - Lees verder

Deere boekt meer winst op hogere kwartaalomzet

Outlook opnieuw verhoogd.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op vlakke opening Wall Steet

Politieke onzekerheid hangt boven markt.

2 uren geleden - Lees verder

Aandeelhouders Stada Arzneimittel accepteren overnamebod

Ook alle mededingingsgoedkeuring binnen.

2 uren geleden - Lees verder

Reisaandelen onder druk in Europa na aanslag

Risico aversie terug in de markten.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
APERAM toevoegen aan uw watchlist 41,58 -0,31% -0,13 41,71