Chinese partner van FrieslandCampina weer in grote financiele problemen

Redactie ABM Financial News - 7 juni 2017, 10:19

Nederlands zuivelconcern voor 50 procent in joint venture met Huishan.

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese joint venture-partner van het Nederlandse zuivelconcern FrieslandCampina bevindt zich wederom in grote financiële problemen. 

Nadat de handel in het aandeel Huishan Dairy eind maart tijdelijk werd stil gelegd vanwege financiële malversaties, blijkt nu dat bedrijf vanwege "incomplete" boekhouding geen 2,9 miljard maar slechts 467 miljoen yuan (61 miljoen euro) aan kasmiddelen beschikbaar heeft. 

"Deze significante discrepantie is onderwerp voor verdere duidelijkheid", zei Huishan in een verklaring.

Huishan heeft een adviseur ingehuurd om met crediteuren te onderhandelen over herstructurering van de schuldenlast van het bedrijf.

FrieslandCampina bevestigde deze situatie, maar benadrukte desgevraagd tegen ABM Financial News dat de problemen geen directe gevolgen hebben voor de gezamenlijke Chinese joint venture van FrieslandCampina en Huishan.

FrieslandCampina startte in 2015 een joint venture met het Chinese bedrijf voor de productie, distributie en verkoop van baby- en kindervoeding in China. Ook produceert de joint venture thee- en koffiecreamers. Beide partners hebben elk een belang van 50 procent in de onderneming, maar FrieslandCampina voert het management uit van de joint venture.

FrieslandCampina investeerde destijds 90 miljoen euro in het nieuwe bedrijf en kocht aanvullend voor 24 miljoen euro aan aandelen Huishan op de beurs in Hongkong. 

"De joint venture Friesland Huishan Dairy blijft operationeel en richt zich op continuïteit voor werknemers, klanten en leveranciers. FrieslandCampina houdt de situatie nauwlettend in het oog en zal indien nodig actie ondernemen om de activiteiten van de joint venture binnen de Chinese markt succesvol te kunnen voortzetten", meldde het zuivelconcern uit Amersfoort in een verklaring.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street op koers voor groene opening

Beleggers consolideren voorafgaand aan notulen Fed.

14 minuten geleden - Lees verder

Shell rondt verkoop belang in SADAF af

Opbrengst 820 miljoen dollar.

14 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse woningbouw omlaag

Ook minder bouwvergunningen afgegeven in juli.

18 minuten geleden - Lees verder

Ghelamco probeert nogmaals opdracht Eurostadion binnen te halen - media

Toekenning zou goed nieuws zijn voor bouwer BAM.

19 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide resultaten NN Group verwacht

Resultaten voor het eerst inclusief Delta Lloyd.

24 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.