Europa sluit licht lager

Redactie ABM Financial News - 7 juni 2017, 18:47

Financials in de plus.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag licht lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,1 procent tot 389,18 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,1 procent op 12.672,49 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,1 procent op 5.265,53 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,6 procent lager op 7.478,62 punten.

Veel beleggers bleven aan de zijlijn in afwachting van "Super Thursday". Morgen komt het rentebesluit van de Europese Centrale Bank de Britse parlementsverkiezingen en de hoorzitting van oud FBI-directeur James Comey voor een onafhankelijke Senaatscommissie.

Het belangrijkste nieuws uit Europa was dat de noodlijdende Spaanse bank Banco Popular wordt overgenomen door Banco Santander. Volgens de Europese Centrale Bank was Popular, de zesde bank van Spanje, op zichzelf niet meer te redden. Santander betaalt symbolisch 1,00 euro en doet een aandelenemissie van 7 miljard euro om zijn kapitaalpositie te versterken na de overname.

Olieprijzen gingen verder omlaag nadat uit het wekelijkse Amerikaanse olierapport een stijging van de voorraden naar voren kwam. De juli-future voor WTI-olie daalde 4,4 procent en de augustus future voor Brent zakte 3,6 procent.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1252. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1278 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1270 op de borden.

Op macro-economisch vlak werd vanochtend bekend dat de Duitse fabrieksorders in april flink zijn gedaald. Ten opzichte van maart, toen de orders nog stegen, daalden de fabrieksorders met 2,1 procent.

Verder steeg de Spaanse industriële productie fractioneel in april en daalden de Italiaanse detailhandelsverkopen in dezelfde maand. De OESO kwam met nieuwe groeiramingen waarbij de verwachte mondiale groei voor dit jaar opwaarts werd bijgesteld van 3,3 naar 3,5 procent. Verder riep de Parijse denktank de ECB op om volgend jaar een begin te maken met het terugschroeven van de huidige stimuleringsmaatregelen.

Bedrijfsnieuws

Vanwege de Spaanse bankenfusie gingen veel financials omhoog in Europa. In Amsterdam steeg ING 2,4 procent en won ABN AMRO 2,3 procent. In Parijs won BNP Paribas 3,0 procent, Credit Agricole 2,5 procent en Societe Generale 2,6 procent. Op de beurs in Brussel kreeg KBC Groep er 3,2 procent bij.

In Frankfurt stegen energiebedrijven E.ON en RWE nadat het Duitse constitutionele hof oordeelde dat een belasting op atoomenergie teruggedraaid moet worden. De Duitse overheid inde sinds 2011, toen de belastingmaatregel werd ingevoerd bijna 5 miljard euro van de twee bedrijven. Het aandeel van E.ON won 4,4 procent en RWE kon 4,2 procent aan beurswaarde bijschrijven.

In Londen zaten huizenbouwers in de lift na positieve macro-economische data over de Britse woningmarkt. Taylor Wimpey steeg 1,2 procent en Persimmon zelfs 1,7 procent.

Fitch Ratings handhaafde de kredietwaardigheid van Royal Dutch Shell op AA- met een negatieve outlook, onder meer vanwege de onzekerheid over de ontwikkeling van de olieprijzen. Het aandeel steeg 0,7 procent in Amsterdam.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 2.429,94 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.114,15 -0,64% -32,70 5.146,85
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.186,10 -1,09% -56,97 5.243,07