Licht lagere opening in de maak voor AEX

Redactie ABM Financial News - 7 juni 2017, 08:23

Donderdag pas vuurwerk.

(ABM FN-Dow Jones) Op het Damrak is woensdagochtend een licht lagere opening in de maak. De future op de AEX index noteerde circa een half uur voor opening 0,1 procent in de min.

"Beleggers houden waarschijnlijk ook vandaag hun kruit droog, in aanloop naar de ECB vergadering van morgen", aldus marktanalist Ron van der Does van IG. 

Wall Street nam dinsdag verder afstand van de recordstanden die vorige week nog werden bereikt. Het meeste vuurwerk voor de Amerikaanse beurzen komt deze week mogelijk van de getuigenis van voormalig FBI-directeur James Comey voor een onderzoekscommissie van de Amerikaanse Senaat op donderdag. 

Verder zijn beleggers voorzichtig in afwachting van de Britse parlementsverkiezingen. De geopolitieke spanningen, niet in het minst veroorzaakt door de diplomatieke rel rondom Qatar, zorgden dinsdag voor een stijging van de goudprijs. 

In Azië waren de koersenborden vanochtend overwegend rood gekleurd, terwijl de indexen eerder nog in het groen noteerden. De Japanse Nikkei en de Chinese Shangahi Composite daalden beide fractioneel.

Op macro-economisch vlak werd vanochtend bekend dat de Australische economie in het eerste kwartaal licht is gegroeid. Het bruto binnenlands product steeg met 0,3 procent ten opzichte van het vierde kwartaal. De Duitse fabrieksorders zijn in april op zowel maand- als jaarbasis flink gedaald. Ten opzichte van maart, toen de orders nog stegen, daalden de fabrieksorders met 2,1 procent en op jaarbasis was in april sprake van een afname met 5,2 procent.

Olie werd vanochtend goedkoper. Een juli-future op een vat West Texas Intermediate daalde 0,5 procent naar 47,93 dollar. Vanmiddag verschijnt het wekelijkse olievoorradenrapport vanuit Amerika, wat mogelijk van invloed is voor de olieprijs. "Vorige week lieten deze een flinke afname zien, maar dit leidde uiteindelijk niet tot een blijvende prijsverhoging van olie. Gisteravond liet het private API rapport een afname van de voorraden ruwe olie zien, maar juist een toename van de benzinevoorraden", aldus marktanalist Van der Does.

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1267. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1278 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1270 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Qua bedrijfsnieuws was het vanochtend nog rustig. Fitch Ratings handhaafde de rating, van AA- en negatieve outlook op Royal Dutch Shell. Volgens analisten van de Amerikaanse kredietbeoordelaar boekte de Brits-Nederlandse oliereus in de tweede helft van 2016 en het eerste kwartaal van 2017 betere resultaten en "significante" vooruitgang met het desinvesteringsprogramma, maar blijven er risico's, zoals de tegenvallende ontwikkeling van de olieprijzen.

Van Lanschot Kempen maakte bekend de klantrelaties en werknemers over te hebben genomen van de wealth managementactiviteiten van UBS in Nederland met circa 2,6 miljard euro beheerd vermogen. Voor de overname wordt een initiële prijs van 28 miljoen euro betaald, maar dit bedrag kan hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het definitieve bedrag aan beheerd vermogen dat overkomt naar Van Lanschot Kempen.

De Verenigde Nederlandse Compagnie meldde dat het een niet bindend bod heeft uitgebracht op een nieuwe onderneming. Hierbij werden de naam van het bedrijf en de overnameprijs niet genoemd.

Hunter Douglas houdt vandaag zijn jaarvergadering. 

Slotstanden

De S&P 500 index daalde dinsdag 0,3 procent tot 2.429,33 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 21.136,23 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 6.275,06 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bouwbedrijven weigeren te starten met nieuwbouw RIVM - media

Heijmans, Hurks en Strukton willen eerst overeenkomst over meerkosten.

1 uur geleden - Lees verder

Deere boekt meer winst op hogere kwartaalomzet

Outlook opnieuw verhoogd.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op vlakke opening Wall Steet

Politieke onzekerheid hangt boven markt.

2 uren geleden - Lees verder

Aandeelhouders Stada Arzneimittel accepteren overnamebod

Ook alle mededingingsgoedkeuring binnen.

2 uren geleden - Lees verder

Reisaandelen onder druk in Europa na aanslag

Risico aversie terug in de markten.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 523,71 -0,41% -2,18 525,89
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 793,36 -0,14% -1,12 794,48
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.009,71 -0,12% -1,17 1.010,88