OESO positiever over wereldeconomie

Redactie ABM Financial News - 7 juni 2017, 11:11

Verwachting voor dit jaar opwaarts bijgesteld.

(ABM FN-Dow Jones) De OESO verwacht dat de mondiale economie dit jaar sterker groeit dan eerder verwacht. Dit meldde de Parijse organisatie woensdag.

De wereldeconomie dikt dit jaar naar verwachting met 3,5 procent aan, waar de OESO eerder uitging van 3,3 procent. In 2016 groeide de wereldeconomie volgens de berekeningen van de organisatie met 3,0 procent.

De opwaartse bijstelling wordt ondersteund door hogere groeiverwachtingen voor de eurozone, China en Japan. Evenwel was de OESO negatiever over de verwachte economische groei in de Verenigde Staten omdat de door president Donald Trump beloofde investeringen en belastingverlagingen pas later merkbaar worden. Dit jaar groeit de Amerikaanse economie daarom niet met 2,4 maar met 2,1 procent en die groei trekt volgend jaar aan tot 2,4 procent, van een eerder verwachte 2,8 procent. 

ECB moet in 2018 gaan taperen

In 2018 is het zaak voor de Europese Centrale Bank om zijn stimuleringsmaatregelen terug te schroeven, zei de OESO woensdag verder. 

"Met een kerninflatie die langzaamaan dicht bij de doelstelling [van de ECB] komt, moet de ECB geleidelijk aan zijn obligatie-opkopen gaan afbouwen in 2018", aldus de organisatie. "De inflatieverwachtingen rechtvaardigen ook een geleidelijke uitfasering van het negatieve rentebeleid, en dan in het bijzonder van de negatieve depositorente, die tegen het eind van 2018 omhoog kan", volgens de OESO.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.