Valuta: euro onderuit door speculatie op inflatieramingen ECB

Redactie ABM Financial News - 7 juni 2017, 13:14

Lagere inflatie betekent mogelijk langer QE.

(ABM FN-Dow Jones) De euro stond woensdag onder druk na een bericht van persbureau Bloomberg dat de Europese Centrale Bank donderdag met lagere inflatieverwachtingen komt voor dit jaar en de komende jaren, waardoor de centrale bank mogelijk langer zijn kwantitatieve verruimingsbeleid blijft uitvoeren.

De Europese munt daalde aan het begin van de middag naar 1,1206 dollar, van een koers van rond de 1,1280 dollar eerder op de dag.

Bloomberg baseerde zich op een conceptraming van de ECB, dat de inflatieverwachtingen zou verlagen op basis van de zwakke energieprijzen. De centrale bank streeft naar een prijsstabiliteit van rond de, maar net onder 2,0 procent.

In maart ging de ECB qua inflatieontwikkeling nog uit van een stijging van de consumentenprijzen in de eurozone met 1,7 procent in 2017, met 1,6 procent in 2018 en met 1,7 procent in 2019. Volgens Bloomberg zouden die ramingen voor alle jaren worden bijgesteld tot 1,5 procent.

"Als dit waar is, dan ondersteunt dit de noodzaak voor een monetair beleid dat zeer accommoderend blijft en daarmee wordt het terugschroeven van de stimuleringsmaatregelen vertraagd of in elk geval wordt het tempo verlaagd", aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda, die verwacht dat de euro snel weer opkrabbelt.

Een woordvoerder van de ECB wilde geen commentaar geven op het bericht, aldus Bloomberg.

Naast het rentebesluit, dat vermoedelijk geen verrassingen bevat, komt de ECB donderdag met nieuwe economische ramingen. Volgens Bloomberg zouden de groeiramingen ten opzichte van drie maanden geleden met 0,1 procentpunt opwaarts worden bijgesteld. In maart verwachtte de centrale bank voor dit jaar een groei van 1,8 procent en voor volgend jaar van 1,7 procent. Voor 2019 voorzag de centrale bank destijds een economische groei van 1,6 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ASR en Air France-KLM naar STOXX Europe 600 index

Toevoegingen vanaf 18 september.

21 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ASML grootste stijger.

27 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Herstel na dalingen.

33 minuten geleden - Lees verder

Hogere koersen in New York

Herstel na dalingen.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Laatste handelsdag voor september contract.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.