Valuta: markten kijken uit naar Britse verkiezingen

Redactie ABM Financial News - 7 juni 2017, 09:29

Overwinning Conservatieven al in pond ingeprijsd.

(ABM FN-Dow Jones) De financiële markten zijn in afwachting van de uitslag van de Britse verkiezingen van donderdag. "Een overwinning van de Conservatieven en de beter dan verwachte economische stand van zaken in Groot-Brittannië is al in de koers van het pond ingeprijsd, maar het zal er vanaf hangen hoe sterk die overwinning is. Als die overwinning niet zo groot is en Labour een relatief sterke positie behaalt, dan kan dat leiden tot een zachte Brexit, wat de koers van het Britse pond zal stimuleren", zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO.

Zij voorziet geen renteverhoging door de Bank of England, zolang niet duidelijk is welke kant het op gaat met de Brexit.

De valutaspecialist verwacht ook geen aanpassing van de rente van de Europese Centrale Bank en ook geen sterke wijziging van ECB-voorzitter Mario Draghi in zijn bewoordingen over het monetaire beleid van de Centrale Bank. "Ik verwacht dan ook geen grote verandering in de sterke positie van de euro", voegde ze toe.

Boele verwacht in verband met de sterke geopolitieke onzekerheid en vooral de onrust in het Midden-Oosten een aanhoudende vraag naar veilige havens als de Japanse yen, waarbij de Amerikaanse dollar relatief zwak blijft.

De woensdag bekendgemaakte groei van de Australische economie heeft de Australische dollar een impuls gegeven, merkte ze tot slot op.

De euro noteerde woensdag op 1,1254 dollar en op 0,8722 Britse pond. De dollar kostte 109,30 yen. De Australische dollar noteerde op 0,6702 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos de sterkste stijger.

37 minuten geleden - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

44 minuten geleden - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Ondanks stijging prijs vat olie overheerst pessimisme.

2 uren geleden - Lees verder

Olieprijs drukt Damrak in het rood

Amsterdamse hoofdgraadmeter levert 0,2 procent in.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.