Van Lanschot Kempen neemt Nederlandse vermogensbeheertak UBS over

Redactie ABM Financial News - 7 juni 2017, 07:56

Overnameprijs in eerste instantie 28 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen heeft de klantrelaties en werknemers overgenomen van de wealth managementactiviteiten van UBS in Nederland met circa 2,6 miljard euro beheerd vermogen. Dit maakte de private bank met een notering op het Damrak woensdag voorbeurs bekend.

Voor de overname betaalt Van Lanschot Kempen een initiële prijs van 28 miljoen euro. De uiteindelijk overnameprijs kan hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het definitieve bedrag aan beheerd vermogen dat overkomt naar Van Lanschot Kempen.

"We zijn zeer verheugd met deze overname, die onze positionering en ons profiel aanzienlijk verbreedt in het topsegment van de private banking markt", aldus CEO Karl Guha van Van Lanschot Kempen in een toelichting op de overname.

Na afronding van de acquisitie zullen Van Lanschot Kempen en UBS een samenwerkings-overeenkomst aangaan waardoor geselecteerde UBS diensten en producten en UBS wealth management research beschikbaar worden voor Van Lanschot Kempen-klanten.

Van Lanschot Kempen en UBS verwachten de transactie af te ronden in het derde kwartaal van 2017.

Op een rode beurs sloot het aandeel Van Lanschot dinsdag 2,4 procent lager op 24,06 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

ASML grootste stijger.

12 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Herstel na dalingen.

18 minuten geleden - Lees verder

Hogere koersen in New York

Herstel na dalingen.

58 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Laatste handelsdag voor september contract.

1 uur geleden - Lees verder

Jongeren kiezen voor Snapchat in plaats van Facebook - eMarketer

Facebook onderdeel Instagram wel populair bij jeugd.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VAN LANS... toevoegen aan uw watchlist 25,75 -0,96% -0,25 26,00