Wall Street hoger van start

Redactie ABM Financial News - 7 juni 2017, 15:56

Beleggers afwachtend voorafgaand aan Super Thursday.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is woensdag hoger van start gegaan, na het lagere slot van een dag eerder. De S&P 500 index noteerde een half uur na de openingsbel 0,1 procent hoger op 2.432,15 punten.

Beleggers zijn voorzichtig in afwachting van donderdag, wanneer de Britse verkiezingen, het Europese rentebesluit en de getuigenis van ex-FBI directeur James Comey voor beweging kunnen zorgen. Woensdag meldde de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter dat hij Christopher Wray, eerder werkzaam bij het Amerikaanse ministerie van Justitie, nomineert als nieuwe FBI-directeur.

Aziatische aandelenmarkten sloten gemengd, terwijl aandelenmarkten in Europa hoger stonden. Veilige havens, zoals goud en de Japanse yen, gingen omhoog.

Qua macro-economisch nieuws is het rustig. Een uur na opening in New York verschijnt het wekelijkse rapport over de Amerikaanse olievoorraden. In afwachting hiervan noteerden olieprijzen circa een procent lager.

De euro/dollar noteerde rond de klok van vier uur op 1,1255. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1278 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1270 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

AMC Networks maakte bekend voor 500 miljoen dollar extra aan eigen aandelen in te kopen waarmee het totaal op 1 miljard dollar uitkomt. AMC noteerde 1,4 procent hoger.

Topman Elon Musk van Tesla sprak reeds over plannen voor een nieuwe fabriek voor het volgende sportmodel Model Y, terwijl het Model 3 nog niet is uitgerold. Musk deed zijn uitspraken tijdens de jaarvergadering. Tesla noteerde 1,4 procent in het groen.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,3 procent tot 2.429,33 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 21.136,23 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 6.275,06 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Einde verhaal voor tweetal Italiaanse banken

ECB steekt geen reddende hand toe.

5 uren geleden - Lees verder

Macro-agenda richtlijn komende week

Jaarvergadering Value8 trekt de aandacht.

6 uren geleden - Lees verder

Nederlandse levensverzekeringen zeer verlieslatend

Uitkeringen bijna anderhalf keer de premie-inkomsten.

8 uren geleden - Lees verder

Terugdraaien QE zadelt landen op met hogere financieringskosten - BIS

Ongerechtvaardigde kritiek op centrale banken ligt op de loer.

8 uren geleden - Lees verder

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.