Wall Street hoger van start

Redactie ABM Financial News - 7 juni 2017, 15:56

Beleggers afwachtend voorafgaand aan Super Thursday.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is woensdag hoger van start gegaan, na het lagere slot van een dag eerder. De S&P 500 index noteerde een half uur na de openingsbel 0,1 procent hoger op 2.432,15 punten.

Beleggers zijn voorzichtig in afwachting van donderdag, wanneer de Britse verkiezingen, het Europese rentebesluit en de getuigenis van ex-FBI directeur James Comey voor beweging kunnen zorgen. Woensdag meldde de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter dat hij Christopher Wray, eerder werkzaam bij het Amerikaanse ministerie van Justitie, nomineert als nieuwe FBI-directeur.

Aziatische aandelenmarkten sloten gemengd, terwijl aandelenmarkten in Europa hoger stonden. Veilige havens, zoals goud en de Japanse yen, gingen omhoog.

Qua macro-economisch nieuws is het rustig. Een uur na opening in New York verschijnt het wekelijkse rapport over de Amerikaanse olievoorraden. In afwachting hiervan noteerden olieprijzen circa een procent lager.

De euro/dollar noteerde rond de klok van vier uur op 1,1255. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1278 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1270 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

AMC Networks maakte bekend voor 500 miljoen dollar extra aan eigen aandelen in te kopen waarmee het totaal op 1 miljard dollar uitkomt. AMC noteerde 1,4 procent hoger.

Topman Elon Musk van Tesla sprak reeds over plannen voor een nieuwe fabriek voor het volgende sportmodel Model Y, terwijl het Model 3 nog niet is uitgerold. Musk deed zijn uitspraken tijdens de jaarvergadering. Tesla noteerde 1,4 procent in het groen.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,3 procent tot 2.429,33 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 21.136,23 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 6.275,06 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: winstwaarschuwing Brunel

ING ziet kansen voor geduldige belegger.

39 minuten geleden - Lees verder

Overschot lopende rekening eurozone loopt terug

Overschot in juni 21,2 miljard euro.

39 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: zwakke resultaten Vopak

NIBC hanteert koopadvies en koersdoel van 50,00 euro.

49 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende resultaten Stern

NIBC gaat koersdoel en winsttaxaties bijstellen.

1 uur geleden - Lees verder

Valuta: Trump houdt gemoederen valutamarkt bezig

ECB-notulen non-event.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.