AkzoNobel open voor bieders op Specialty Chemicals

Redactie ABM Financial News - 8 juni 2017, 14:58

Concern volgt tweesporenbeleid bij afsplitsing.

(ABM FN-Dow Jones) Verschillende marktpartijen en private-equity investeerders hebben zich al gemeld bij AkzoNobel met interesse voor de Specialty Chemicals divisie, waarna de onderneming vanaf november een beslissing kan nemen. Dit bevestigde AkzoNobel donderdag tegen ABM Financial News naar aanleiding van een artikel van persbureau Bloomberg.

AkzoNobel is volop bezig met het onderzoeken van twee opties voor het afsplitsingsproces van de divisie Specialty Chemicals, de verkoop van de activiteiten of een aparte beursgang. Volgens hoofd Specialty Chemicals Theirry Vanlancker hebben verschillende geïnteresseerden zich reeds gemeld. De voorbereiding voor het sturen van informatie aan potentiële overnamekandidaten en voor een beursgang zijn in gang gezet en vanaf begin november kan dan worden besloten om met het tweesporenbeleid verder te gaan, of voor één van de twee opties te kiezen.

 De afsplitsing van Specialty Chemicals van de verf- en coatingactiviteiten is onderdeel van de aangepaste strategie voor een zelfstandig groeiscenario, dat AkzoNobel in april bekend maakte als antwoord op een ongewenst overnamevoorstel van de Amerikaanse sectorgenoot PPG Industries. PPG heeft dat voorstel inmiddels afgebroken en is niet overgegaan tot een vijandig bod op de aandelen AkzoNobel.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel donderdagmiddag 0,3 procent lager op 75,48 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ASR en Air France-KLM naar STOXX Europe 600 index

Toevoegingen vanaf 18 september.

12 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ASML grootste stijger.

18 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Herstel na dalingen.

24 minuten geleden - Lees verder

Hogere koersen in New York

Herstel na dalingen.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Laatste handelsdag voor september contract.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 77,70 0,36% 0,28 77,42