Beursblik: start productiefase projecten RoodMicrotec positief

Redactie ABM Financial News - 8 juni 2017, 09:54

Nieuws komt niet als verrassing voor NIBC Markets.

(ABM FN-Dow Jones) RoodMicrotec heeft de productie gelanceerd van twee projecten die van cruciaal belang zijn voor het bedrijf en dit is duidelijk een positief signaal. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC Markets donderdag. 

RoodMicrotec startte in juni de productiefase van projecten voor de automobiel- en healthcaresector. De Jong noemde het nieuws positief, maar was hierdoor niet verrast. Als gevolg werden er geen aanpassingen gedaan door de analist aan de omzetverwachtingen en de waardering van het aandeel. 

Het project voor de automobielsector moet volgens Rood jaarlijks tussen de 1,2 miljoen en 1,6 miljoen euro aan omzet opleveren. Volgens De Jong kan de omzet aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedte uitkomen. 

Rood meldde ook dat het healthcare project de productiefase is ingegaan, hoewel de opstart naar volle productie naar verwachting langer zal duren dan in eerste instantie gedacht werd. De Jong vraagt zich af wat deze vertraging betekent voor de omzetontwikkeling in het huidige "cruciale" jaar.

NIBC Markets handhaafde het Accumuleren advies op RoodMicrotec met een koersdoel van 0,18 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel donderdag 9,1 procent hoger naar 0,23 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ROODMICR... toevoegen aan uw watchlist 0,27 0,00% 0,00 0,27