Beursblik: vooral details belangrijk in aanpassing guidance ECB

Redactie ABM Financial News - 8 juni 2017, 14:40

Centrale bank lijkt neutraal maar zal in september strenger klinken volgens Think Markets.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank verraste de markt donderdag eigenlijk niet door de forward guidance voor het rentebeleid aan te passen maar het gaat vooral om de zogenoemde 'duivel in de details' volgens marktanalist Naeem Aslam van Think Markets.

"Als je denkt dat de ECB de markt uitstekend heeft bediend donderdag dan kijk je niet naar het grotere geheel", volgens de marktvorser.

"Niemand verwachtte een renteverlaging en het schrappen van die referentie [om de rente langer laag te houden] betekent eigenlijk niet zoveel", zei Aslam.

De ECB was dan ook niet streng noch mild vond de marktvorser.

"Het besluit lijkt 'dovish' want de ECB houdt vast aan "lang na" maar het gaat om de details omdat de vier grootste economieën in de eurozone in het eerste kwartaal met 0,4 procent zijn gegroeid, kun je niet verwachten dat de centrale bank lang zal afwachten", aldus Aslam die verwacht dat de ECB bij het rentebesluit in september een andere toon aan zal slaan.

Volgens Aslam schermde ECB voorzitter Mario Draghi tot nu toe met het inflatieverhaal maar gaat het eigenlijk vooral om de groei ontwikkeling. "Uiteindelijk moet de ECB president dan ook toegeven", aldus de marktanalist, doelend op de roep voor tapering die steeds sterker wordt, bijvoorbeeld vanuit Duitsland.

Donderdag handhaafde de ECB zijn rentestanden, waarbij het belangrijkste tarief bleef staan op 0,00 procent en de depositorente op 0,4 procent negatief. Ook koopt de centrale bank tot zeker december elke maand voor 60 miljard euro aan obligaties op.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nederlandse huishoudens spenderen meer

Consumptie met 2,2 procent omhoog in juni.

13 minuten geleden - Lees verder

Nederlandse investeringen nemen af

Daling 0,3 procent in juni.

15 minuten geleden - Lees verder

Consumentenvertrouwen fractie hoger

Vertrouwensindex naar 26.

28 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

35 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.