Dubbelcijferige groei voor Lucas Bols

Redactie ABM Financial News - 8 juni 2017, 07:51

Drankenconcern voorziet aanhoudende groei.

(ABM FN-Dow Jones) Lucas Bols heeft in het afgelopen jaar flink meer omzet en winst geboekt en voorziet ook een aanhoudende groei. Dit maakte de destillateur en verkoper van cocktaildranken donderdag voorbeurs bekend met de cijfers over het boekjaar 2016/17 dat op 31 maart werd afgesloten.

"We konden in 2016/17 ons uitgebreide distributienetwerk consolideren. Hogere investeringen in zowel het versterken van ons commerciële team als het vergroten van de A&P-uitgaven begonnen het afgelopen jaar al hun vruchten af te werpen, zoals bleek uit de autonome groei van 4,2 procent van onze wereldwijde merken", zei bestuursvoorzitter Huub van Doorne in het toelichtende persbericht.

Alle regio’s presteerden goed, met sterke autonome omzetgroei in de opkomende markten en Noord-Amerika. 

De omzet van Lucas Bols steeg met 10,8 procent op jaarbasis van 72,6 miljoen naar 80,5 miljoen euro. De forse stijging was mede te danken aan de bijdrage uit vier maanden consolidatie uit de Passoã joint venture met Rémy Cointreau, maar ook autonoom werd er een omzetgroei van 3,4 procent gerealiseerd.

Het bedrijf uit Amsterdam liet verder weten dat het brutoresultaat met 13,4 procent toenam van 42,7 miljoen tot 48,4 miljoen euro. Hier was de autonome groei 4,3 procent.

Onder de streep restte mede dankzij een eenmalige belastingbate een 28,6 procent hogere nettowinst van 15,1 miljoen euro ten opzichte van de 11,7 miljoen euro een jaar geleden. De genormaliseerde nettowinst bedroeg afgelopen jaar 12,3 miljoen euro.

Aandeelhouders krijgen een slotdividend van 0,26 euro per aandeel uitgekeerd, nadat in november al een interim dividend van 0,31 euro was uitgekeerd. Daarmee is de totale dividenduitkering van 0,57 euro 5,6 procent hoger dan een jaar geleden.

Outlook

"De onderliggende marktdynamiek in de wereldwijde cocktailmarkt blijft gezond. De groeitrend houdt aan, al bevindt iedere regio zich in een andere ontwikkelingsfase", zei Lucas Bols donderdag. "De marktontwikkelingen sterken ons geloof in het potentieel van onze wereldwijde merken en we handhaven dan ook onze vooruitzichten voor de middellange termijn groei van de wereldwijde merken, conform onze strategie. "

 Het aandeel Lucas Bols sloot woensdag op 19,64 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bouwproductie eurozone opnieuw gedaald

In Nederland stijging.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel NN Group

Koopaanbeveling blijft staan.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst flink lager

Donald Trump zorgt voor nervositeit op de markt volgens Aberfeld.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: winstwaarschuwing Brunel

ING ziet kansen voor geduldige belegger.

2 uren geleden - Lees verder

Overschot lopende rekening eurozone loopt terug

Overschot in juni 21,2 miljard euro.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
LUCASBOLS toevoegen aan uw watchlist 19,40 0,47% 0,09 19,31