Europa beurzen overwegend hoger rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 8 juni 2017, 12:25

Britse kiezer maakt gang naar de stembus.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden donderdag rond het middaguur overwegend hoger. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 389,94 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,4 procent op 12.718,63  punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 5.279,98 punten. De Britse FTSE 100 noteerde vlak op 7.475,57 punten.

De markten staan donderdag volledig in het teken van een drietal belangrijke gebeurtenissen, namelijk de algemene verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk, het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en de daarop volgende toelichting van ECB-voorzitter Mario Draghi en de verklaring van oud-FBI directeur Comey over de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

"Handelaren krijgen vandaag veel te verteren en ze moeten op hun top presteren om dit goed te kunnen spelen", aldus marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. "Het is moeilijk om te zeggen welk evenement meer volatiliteit zal creëren. De uitkomst van de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk doet ertoe, omdat de nieuwe premier de moeilijke taak wacht de onderhandelingen over Brexit te voeren", voegde hij toe. "Daarnaast zal de winnende kandidaat zich geconfronteerd zien met een aanzienlijk tragere [economische] groei, lichte loonstijgingen, een zwakke munt en productiviteitsproblemen."

Marktanalist Craig Erlam van Oanda voorspelt een volstrekt wisselvallige dag voor de aandelenmarkten in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de eurozone, waarbij sprake kan zijn van "substantiële volatiliteit gedurende het verloop van de dag".

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Duitse industrie in april 0,8 procent meer heeft geproduceerd ten opzichte van maart. De economie in de eurozone is in het eerste kwartaal met 0,6 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal, toen er een groei van 0,5 procent werd gerealiseerd. Op jaarbasis was sprake van een groei van 1,9 procent.

Olie noteerde donderdag in het groen, na de afstraffing een dag eerder. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,9 procent tot 46,14 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,0 procent hoger bewoog op 48,53 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1236. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1260 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1256 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Auto Trader Group noteerde 4,9 procent lager, nadat de online autoverkoper een voorzichtige outlook afgaf.

Rémy Cointreau heeft de omzet en winst in het afgelopen gebroken boekjaar, dat eindigde op 31 maart, zien oplopen en liet zich tevens positiever uit over de toekomst. De Franse drankenproducent steeg 1,8 procent.

De Britse mijnbouwers zaten donderdag in de lift, na positieve Chinese exportcijfers. Rio Tinto won 1,0 procent, Glencore steeg 0,5 procent en BHP Billiton noteerde 0,7 procent hoger.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het groen. 

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent hoger op 2.433,14 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 21.173,69 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 6.297,38 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.114,15 -0,64% -32,70 5.146,85
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.186,10 -1,09% -56,97 5.243,07