Futures wijzen op hogere opening

Redactie ABM Financial News - 8 juni 2017, 12:50

Markt in afwachting van verklaring Comey voor Senaatscommissie.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,1 procent in het groen.

Beleggers richten zich donderdag op een drietal gebeurtenissen die de markt zouden kunnen opschudden. Allereerst de algemene verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk, daarnaast het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en de daarop volgende toelichting van ECB-voorzitter Mario Draghi en tot slot de verklaring van oud-FBI directeur Comey over de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

"Hoewel Comey's getuigenis de grootste krantenkoppen genereert in de Verenigde Staten, hebben we gisteren geen significante onthullingen gezien in de vooraf gepubliceerde verklaring van de oud-FBI-directeur", aldus marktanalist Hussein Sayed van FXTM. "Hoewel we niets kunnen veronderstellen, lijkt het erop dat er geen grote verrassingen uit de verklaring van Comey zullen komen. Ik denk dat het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en de algemene verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk evenementen zijn die vandaag voor sterkere bewegingen op de aandelenmarkten zullen zorgen", voegde hij toe.

De Amerikaanse macro-economisch agenda van donderdag is vrijwel leeg. Voorbeurs verschijnen slechts de wekelijkse steunaanvragen.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,9 procent tot 46,14 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,0 procent duurder werd op 48,53 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1238. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1260 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1256 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Yahoo! kon donderdag voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, na het nieuws woensdag laat dat het bedrijf bij diverse Yahoo- en AOL-divisies in totaal duizend personen ontslagen zullen worden. Het aandeel steeg 7,8 procent.

Advanced Micro Devices steeg in de elektronische handel voorbeurs 1,4 procent, na positieve commentaren van Apple en analisten over de chipproducent.

Alibaba rekent, zo bleek tijdens een beleggersdag voor het lopende boekjaar op een omzetgroei van 45 tot 49 procent. Door Thomson Reuters geraadpleegde analisten rekenden vooraf slechts op een groei van 36 procent. Afgelopen jaar kwam de groei uit op 56 procent, maar dit was inclusief overnames. Hiervoor geschoond nam de omzet vorig jaar met 45 procent toe. Het aandeel steeg voorbeurs ruim 11 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent hoger op 2.433,14 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 21.173,69 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 6.297,38 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Consumentenvertrouwen fractie hoger

Vertrouwensindex naar 26.

15 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

21 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

22 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Redelijk gevulde agenda.

24 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen op zijn laatste benen.

25 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.