IEX Group geeft winstdoel voor 2020

Redactie ABM Financial News - 8 juni 2017, 08:40

Exploitant van beleggingswebsites rolt nieuwe strategie uit.

(ABM FN-Dow Jones) IEX Group heeft de strategische doelstellingen aangescherpt, waarbij het bedrijf onder meer mikt op een bedrijfsresultaat (EBITDA) van circa 2 miljoen euro in 2020. Dit maakte de exploitant van beleggingswebsites, dat Value8 als grootaandeelhouder heeft, donderdag voorbeurs bekend. 

IEX Group is onder meer van plan om directe beleggingsproducten en beleggingsfaciliteiten aan te bieden aan beleggers via digitale en mobiele platforms. Ook moet er een platform komen voor cryptocurrencies en wil IEX multi-channel betaalde contentdiensten aan gaan bieden. Betaalde premium content voor particuliere beleggers wordt deze zomer gelanceerd. Abonnees zullen onder meer concrete beleggingstips en modelportefeuilles krijgen. Daarnaast wordt er door IEX Group gekeken naar mogelijke overnames van betaalde informatiediensten om deze activiteit verder te doen groeien.

Dit moet uiteindelijk leiden tot een "substantiële" omzet- en winstgroei in de komende vijf jaar en een "significante" afname van de afhankelijkheid van de advertentiemarkt. 

De exploitant van beleggingswebsites streeft daarbij naar een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 2 miljoen euro in 2020.   

Rode cijfers 

IEX Group verwacht dat dit jaar de kosten nog voor de baten uit zullen gaan. De groei van de omzet en marge uit nieuwe activiteiten zal naar verwachting in eerste instantie onvoldoende zijn om de kosten te dekken. Ten behoeve van de financiering van verdere groeistappen wordt de mogelijkheid tot plaatsing van een obligatie onderzocht, waarbij lage financieringslasten en weinig verwatering van de aandelenhouderswaarde van belang blijven.

De onderneming stelde in de tweede helft van 2017 de eerste concrete stappen te willen zetten in het kader van de implementatie van de nieuwe strategie.  

Op een groen Damrak sloot het aandeel IEX Group woensdag 10,6 procent lager op 4,20 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
IEX GROU... toevoegen aan uw watchlist 4,49 5,65% 0,24 4,25