Lucas Bols profiteert sterk van toevoeging Passoa

Redactie ABM Financial News - 8 juni 2017, 13:31

Drankenbedrijf kan totale overname op termijn goed financieren.

(ABM FN-Dow Jones) Lucas Bols heeft in de laatste vier maanden van het op 31 maart afgelopen boekjaar 2016/17 sterk geprofiteerd van de consolidatie van het likeurmerk Passoã in zijn merkenportefeuille en de financiële resultaten. Dit zeiden bestuursvoorzitter Huub van Doorne en financieel directeur Joost de Vries donderdag in een toelichting op de jaarcijfers van de destillateur en verkoper van likeuren.

Lucas Bols voltooide begin december 2016 een joint venture met Rémi Cointreau, waarin werd geregeld dat het Franse drankenconcern de productie en blending van Passoã blijft doen en Lucas Bols de marketing, verkoop en exploitatie van het merk overnam. Daardoor konden de resultaten van Cointreau in de laatste vier maanden van het boekjaar in de cijfers van Lucas Bols konden worden geconsolideerd.

Lucas Bols haalt zijn omzet uit meer dan 110 landen. "Omdat Passoã nu in zo'n 40 landen wordt verkocht, zijn er goede kansen om de distributie van de Passoã-likeuren binnen de likeurenportefeuille van Lucas Bols naar andere regionale markten uit te breiden", zei de CEO, die toevoegde dat dit in verschillende landen al gebeurd is, "waaronder met succes in het Verenigd Koninkrijk".

Door de consolidatie voegde Passoã in de laatste vier maanden van het boekjaar van Lucas Bols 5,1 miljoen euro toe aan de totale omzet van 80,5 miljoen euro en 1,6 miljoen euro aan het operationeel (EBIT) resultaat van 18,2 miljoen euro. Indien Passoã voor het hele boekjaar 2016/17 geconsolideerd zou zijn geweest, dan zou dit hebben geleid tot een geschatte omzet-bijdrage van 18 miljoen euro, een EBIT-bijdrage van 7 miljoen euro en bijdrage aan de nettowinst van 3 miljoen euro.

Op de middellange termijn bestaat de mogelijkheid dat Lucas Bols alle aandelen van Rémy Cointreau in de joint venture Passoã SAS overneemt. In dat geval kan Lucas Bols deze overname goed financieren, zei financieel directeur Joost de Vries desgevraagd.

"Door de sterke kasstromen kunnen we onze schuldpositie van ruim 50 miljoen euro verder verlagen. Daarnaast hebben we afspraken met de banken over een toekomstige financiering van de toekomstige transactie en hebben we daarover, dankzij onze nauwe relatie met Rémy Cointreau, ook met het Franse bedrijf goede afspraken gemaakt", lichtte de CFO toe.

Rémy Cointreau was van 2000 tot en met 2006 eigenaar van Lucas Bols, waarna het Nederlandse concern weer zelfstandig werd en in februari 2015 naar de beurs ging. "We kennen Rémy Cointreau natuurlijk goed en dat helpt natuurlijk goed bij onze samenwerking", zei CEO Van Doorne die zelf van 2000 tot en met de verzelfstandiging van Lucas Bols in 2006 in de raad van bestuur van Rémy Cointreau zitting had.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Lucas Bols 1,8 procent hoger exact op 20,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street op koers voor groene opening

Beleggers consolideren voorafgaand aan notulen Fed.

15 minuten geleden - Lees verder

Shell rondt verkoop belang in SADAF af

Opbrengst 820 miljoen dollar.

15 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse woningbouw omlaag

Ook minder bouwvergunningen afgegeven in juli.

19 minuten geleden - Lees verder

Ghelamco probeert nogmaals opdracht Eurostadion binnen te halen - media

Toekenning zou goed nieuws zijn voor bouwer BAM.

20 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide resultaten NN Group verwacht

Resultaten voor het eerst inclusief Delta Lloyd.

25 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.