Nederlandse groothandel zet meer om

Redactie ABM Financial News - 8 juni 2017, 07:08

Omzetgroei met dubbele cijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De omzet van de Nederlandse groothandel is in het eerste kwartaal van 2017 met 12 procent gestegen. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag.

Het is in de afgelopen vijf jaar niet eerder voorgekomen dat de omzet met dubbele cijfers toenam, aldus het CBS. Alle sectoren droegen bij aan de omzetgroei. De omzet in de groothandel exclusief de oliehandel groeide met ruim 8 procent.  

De grondstoffensector gaf verreweg de grootste impuls als gevolg van de grote prijsstijgingen in dit segment. De olie- en gashandel boekte in het eerste kwartaal 56 procent meer omzet dan een jaar eerder. In de schroothandel groeide de omzet met 48 procent en in de metaalhandel met 23 procent.

Niet alleen de omzet steeg, ook de verwachtingen groeiden. De handelaren zien de toekomst met meer vertrouwen tegemoet. Dit verbeterde sentiment valt samen met een lager aantal faillissementen. Begin 2017 sloten 110 handelaren gedwongen hun deuren. In de afgelopen vijf jaar is het aantal faillissementen maar in één kwartaal lager geweest.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.