Olieprijs beweegt volatiel

Redactie ABM Financial News - 8 juni 2017, 20:48

Wel herstel na verkoopgolf van woensdag.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs bewoog donderdag volatiel. De juli-future op een vat West Texas Intermediate sloot uiteindelijk 0,08 dollar, of 0,2 procent, lager op 45,64 dollar.

Woensdag stond de olieprijs nog fors onder druk nadat de Amerikaanse olievoorraden onverwacht bleken gestegen. Een bemoedigend element in het wekelijkse rapport was de daling van de Amerikaanse productie, maar dat de voorraden onverwacht met 3,3 miljoen vaten waren toegenomen, na weken van dalingen, woog zwaarder.

Donderdag was evenwel sprake van een opleving, volgens analist Tyler Richey van Sevens Report. "De olieprijzen daalden simpelweg te snel in de afgelopen 24 uur dus zien we nu wat herstel na de verkoopgolf", was zijn conclusie.

Toch blijft de markt onzeker over de ontwikkeling van de olieprijs en de daadwerkelijke impact van de afgesproken productiedeal tussen de OPEC en een aantal leden buiten het oliekartel. UBS verlaagde donderdag de verwachting voor de ontwikkeling van de prijs voor een vat ruwe olie voor dit en volgend jaar. 

De Zwitserse bank verwacht nu een WTI-olieprijs van 53,00 dollar in 2017, waar dat eerder nog 57,50 dollar was, en rekent voor 2018 niet langer op 65,00 dollar per vat, maar op 60,00 dollar.

"De prijzen blijven flirten met de grens van 50,00 dollar en dat reflecteert de zorgen over de toename van de Amerikaanse productiviteit en de scepsis rondom de afgesproken productiequote [bij de OPEC]", schreven de analisten van UBS. 

Een opsteker voor de oliemarkt waren donderdag Chinese importdata. In mei voerde één van 's werelds grootste verbruikers ruim 37 miljoen vaten olie in, wat een stijging was van 15 procent op jaarbasis.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bouwbedrijven weigeren te starten met nieuwbouw RIVM - media

Heijmans, Hurks en Strukton willen eerst overeenkomst over meerkosten.

1 uur geleden - Lees verder

Deere boekt meer winst op hogere kwartaalomzet

Outlook opnieuw verhoogd.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op vlakke opening Wall Steet

Politieke onzekerheid hangt boven markt.

1 uur geleden - Lees verder

Aandeelhouders Stada Arzneimittel accepteren overnamebod

Ook alle mededingingsgoedkeuring binnen.

2 uren geleden - Lees verder

Reisaandelen onder druk in Europa na aanslag

Risico aversie terug in de markten.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.