Remy Cointreau positiever gestemd

Redactie ABM Financial News - 8 juni 2017, 09:15

Outlook voor de operationele marge verhoogd.

(ABM FN-Dow Jones) Rémy Cointreau heeft de omzet en winst in het afgelopen gebroken boekjaar, dat eindigde op 31 maart, zien oplopen en liet zich tevens positiever uit over de toekomst. Dit maakte de Franse drankenproducent donderdag bekend.

De omzet steeg in het afgelopen jaar op autonome basis met 4,7 procent naar krap 1,1 miljard euro. De drankenproducent profiteerde van "uitstekende prestaties" in de Verenigde Staten en Canada, terwijl een groeiversnelling in Azië-Pacific het bedrijf eveneens in de kaart speelde. 

De operationele winst steeg autonoom met bijna 14 procent naar 226,1 miljoen euro, goed voor een margeverbetering van 1,5 procentpunt naar 20,7 procent. Een gunstige prijs/mix-combinatie bij gedistilleerde dranken en positieve wisselkoerseffecten als gevolg van met name een sterkere dollar, deden de onderneming goed. 

Onder de streep restte een nettowinst van 190,3 miljoen euro, maar liefst 73,5 procent meer dan de winst uit een jaar eerder. 

Outlook

Het bedrijf mikt voor de periode 2019-2020 op een operationele marge van 21,5 tot 22,5 procent. Eerder voorzag de Franse drankenproducent nog slechts een marge van 18,0 tot 20,0 procent. Verder verwacht Remy Cointreau voor het lopende boekjaar een groei van het operationeel resultaat tegen constante valuta.  

Het aandeel Rémy Cointreau noteerde donderdag in Parijs 4,4 procent hoger op 101,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.