Update: aandeelhouders Yahoo stemmen in met verkoop kerntak aan Verizon

Redactie ABM Financial News - 8 juni 2017, 18:57

Verizon schrapt duizenden banen na afronding transactie.

(ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van Yahoo hebben ingestemd met de verkoop van de kernactiviteiten aan Verizon Communications. Dit meldde met internetconcern donderdag na een stemming tijdens een speciale bijeenkomst. 

Yahoo verwacht dat de verkoop op 13 juni wordt afgerond. Na de verkoop verandert het concern de naam van de overgebleven activiteiten naar Altaba. Vanaf 19 juni zal het aandeel van de nieuwe onderneming in New York verhandelen onder het symbool AABA.

Verizon betaalt circa 4,5 miljard dollar voor de internetactiviteiten van Yahoo. De overname stond vorig jaar nog op de tocht door een omvangrijk hackschandaal bij het concern uit het Californische Sunnyvale uit 2014, toen de namen en wachtwoorden van honderden miljoenen mailboxen werden gekraakt. Uiteindelijk sloten de twee concerns een herzien overnameakkoord, waarop de verkoopprijs 350 miljoen dollar lager uit kwam.

Duizenden banen verloren na fusie

Verizon zal de overgenomen activiteiten van Yahoo samenvoegen met onderdeel AOL, waarna de tak wordt omgedoopt tot Oath. Daar verdwijnen vervolgens 2.100 banen, schreef The Wall Street Journal donderdag op basis van een bron. Dit is omgerekend 15 procent van de circa 14.000 mensen die het gecombineerde bedrijf in dienst heeft. Het banenverlies wordt evenredig verdeeld over de twee bedrijven, met als doel de nieuwe organisatie te stroomlijnen, citeerde de Amerikaanse zakenkrant zijn bron.

Verlenging aandeleninkoop Yahoo

Afzonderlijk meldde Yahoo donderdag dat het een tenderbod om voor 3 miljard dollar aan eigen aandelen terug te kopen, zal verlengen tot 16 juni. De aandeleninkoop liep aanvankelijk op 13 juni aanstaande af.

Het aandeel Yahoo steeg donderdag ruim 8 procent naar 54,72 dollar. Eerder op de dag werd het aandeel even boven de 55,00 dollar verhandeld, wat het hoogste niveau markeerde in bijna 17 jaar.

Update: om aanvullende informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel SBM licht

Koersdoel naar 17,90 euro.

38 minuten geleden - Lees verder

Target Corporation omzet en winst hoger

Concern voldoet aan eigen verwachtingen.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting hogere opening

Beleggers consolideren voorafgaand aan notulen Fed.

1 uur geleden - Lees verder

Enorme groeicijfers Chinese Tencent

Winst tientallen procenten toegenomen.

2 uren geleden - Lees verder

Europese beurzen in het groen

Beleggers durven weer risico te nemen.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.