Valuta: belangrijke dag met mogelijk veel volatiliteit

Redactie ABM Financial News - 8 juni 2017, 10:04

Veel neerwaartse ruimte voor Britse pond volgens Ebury.

(ABM FN-Dow Jones) In afwachting van een rentebesluit van de Europese Centrale Bank, de Britse parlementsverkiezingen en een getuigenis van de ontslagen FBI-voorzitter James Comey in de avond maken de valutamarkten zich op voor een spannende donderdag. Dit zei valutahandelaar Paul Erdmann van Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

"Het wordt een heel belangrijke dag voor de valutamarkten", aldus Erdmann van Ebury.

Bij de Britse verkiezingen lijken de Conservatieven te gaan winnen, maar vergeleken met het moment waarop zittend premier Theresa May de verkiezingen uitschreef heeft oppositiepartij Labour toch veel terrein gewonnen, zei Ebury. Een sterke uitslag van Labour kan het Britse pond onder druk zetten, volgens Erdmann, waarbij de neerwaartse ruimte groter is dan de opwaartse. 

May lijkt echter de gehoopte absolute meerderheid te halen, na de nieuwste aanslagen dit weekend in Londen. De Britten denken dat zij de terreur harder zal aanpakken door de privacy in te perken, volgens Erdmann. Daar staat tegenover dat oppositieleider Corbyn meer in politie wil investeren. Erdmann voorziet een volatiele 24 uur voor het Britse pond. 

Voor de dollar is het belangrijk wat Comey gaat verklaren voor de Amerikaanse Senaat, over een mogelijke inmenging van president Donald Trump in een FBI-onderzoek naar de president zelf. Dit zou de kansen op een afzettingsprocedure voor Trump kunnen vergroten.

Van de Europese Centrale Bank tenslotte worden geen wijzigingen in het monetaire beleid verwacht. De aandacht zal donderdagmiddag uitgaan naar de toespraak van voorzitter Mario Draghi. Woensdag werd al bekend dat de inflatieverwachtingen van de ECB vandaag vermoedelijk licht neerwaarts worden bijgesteld. Dat zou wijzen op een langere duur van de monetaire stimulering en daardoor een goedkopere euro, legde de valutaspecialist van Ebury uit.

Ook in Nederland was de stijging van de consumentenprijzen in mei een tegenvaller, mede door lagere prijzen voor vliegtickets. In mei was de inflatie 1,1 procent. Een maand eerder was dit nog 1,6 procent.

De euro noteerde donderdagochtend op 1,126 dollar en op 0,8682 Britse pond. De dollar kostte 109,70 yen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: winstwaarschuwing Brunel

ING ziet kansen voor geduldige belegger.

44 minuten geleden - Lees verder

Overschot lopende rekening eurozone loopt terug

Overschot in juni 21,2 miljard euro.

44 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: zwakke resultaten Vopak

NIBC hanteert koopadvies en koersdoel van 50,00 euro.

54 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende resultaten Stern

NIBC gaat koersdoel en winsttaxaties bijstellen.

1 uur geleden - Lees verder

Valuta: Trump houdt gemoederen valutamarkt bezig

ECB-notulen non-event.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.