VEB legt oud-directeur Peter Paul de Vries opnieuw vuur na aan de schenen

Redactie ABM Financial News - 8 juni 2017, 16:56

Onduidelijkheid over verpanding beleggingsportefeuille Value8.

(ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters is nog altijd slecht te spreken over de transparantie bij investeringsvehikel Value8, waar oud VEB-voorman Peter Paul de Vries CEO is. Dit blijkt uit een voorpublicatie van een artikel dat op 16 juni in het ledenblad Effect zal verschijnen.

De VEB schrijft dat niet eerder duidelijk was dat de Rabobank expliciet zekerheden heeft verkregen in ruil voor financiering. Het betreft een deel van de beleggingsportefeuille met minderheidsdeelnemingen van Value8. De portefeuille had eind 2016 een waarde van 13,3 miljoen euro, en was voor meer dan 9,3 miljoen euro verpand aan de Rabobank. Daarmee verzekert de bank zich beter tegen eventuele financiële problemen bij Value8. "Meer zekerheden voor de bank holt de positie van aandeelhouders uit", voegde de belangenbehartiger daaraan toe.

Onduidelijk is volgens de VEB de achtergrond van de verpanding. In een reactie liet Value8 aan de VEB weten dat er ook een jaar eerder al sprake was van verpanding van de aandelenportefeuille aan de Rabobank. "Hier is echter niets over te vinden in het jaarverslag over boekjaar 2015", stelde de vereniging, die nu wacht op het definitieve jaarverslag waarin "hopelijk meer informatie wordt gegeven".

Vooralsnog heeft de accountant, Onno Opzitter van Mazars, nog geen goedkeurende verklaring voor de cijfers van Value8 over 2016 gegeven, terwijl de kosten van de boekencontrole bijna 80 procent hoger liggen dan in 2015. "Beleggers in Value8 wachten echter nog altijd op de bevindingen van die kostbare controleslag", schreef de VEB.

Als een externe cijfercontroleur geen goedkeurende verklaring geeft of weigert zijn vertrouwen uit te spreken in het voortbestaan van de onderneming, dan gaan volgens de belangenbehartiger "de alarmbellen af bij aandeelhouders".

Beursgenoteerde ondernemingen zijn wettelijk verplicht om binnen vier maanden na het einde van een boekjaar een jaarrekening voorzien van het oordeel van een accountant aan beleggers te overleggen. Vooralsnog is Value8 niet verder gekomen dan voorlopige, niet gecontroleerde cijfers voor het boekjaar 2016.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst flink lager

Donald Trump zorgt voor nervositeit op de markt volgens Aberfeld.

7 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: winstwaarschuwing Brunel

ING ziet kansen voor geduldige belegger.

49 minuten geleden - Lees verder

Overschot lopende rekening eurozone loopt terug

Overschot in juni 21,2 miljard euro.

50 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: zwakke resultaten Vopak

NIBC hanteert koopadvies en koersdoel van 50,00 euro.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende resultaten Stern

NIBC gaat koersdoel en winsttaxaties bijstellen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VALUE8 toevoegen aan uw watchlist 5,35 0,00% 0,00 5,35