Wall Street blijft dichtbij huis

Redactie ABM Financial News - 8 juni 2017, 22:09

Uitblinker Yahoo zorgt voor mooie plus Nasdaq.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street bleef donderdag dicht bij huis. Bij de slotbel noteerde de S&P 500 index nagenoeg onveranderd op een stand van 2.433,79 punten. De Dow Jones index steeg fractioneel tot 21.182,53 punten en de Nasdaq steeg 0,4 procent tot 6.321,76 punten.

De Amerikaanse beursindexen bleven de afgelopen tijd aardig liggen en bereikten zelfs nieuwe records. De markt lijkt niet onder de indruk van alle politieke ruis, volgens marktstrateeg JJ Kinahan van TD Ameritrade. Volgens hem zijn aandelen nog altijd in trek dankzij het sterke kwartaalcijferseizoen.

Veel aandacht ging donderdag uit die politieke ruis, met de hoorzitting van oud-FBI directeur James Comey voor een onafhankelijke Senaatscommissie. Comey werd in mei ontslagen door president Donald Trump, vermoedelijk omdat hij een verzoek van Trump weigerde om het onderzoek naar voormalig nationaal veiligheidsadviseur Michael Flynn te stoppen. Of de invloed van de Amerikaanse president uiteindelijk ook beschouwd kan worden als belemmering van de rechtsgang moet een onafhankelijke onderzoekscommissie beslissen. 

Voor de aandelenmarkten, die zich vooral richten op Trumps economische beleid, bevatte de hoorzitting weinig vuurwerk.

Op macro-economisch vlak was het rustig en stonden alleen de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering op de agenda. Dit bleken met 10.000 gedaald tot 245.000 stuks. Er was evenwel op een iets sterkere afname tot 240.000 aanvragen gerekend. 

De Europese Centrale Bank verraste de markt niet met zijn rentebesluit. De belangrijkste rentetarieven werden gehandhaafd, net als het maandelijkse opkoopprogramma voor obligaties. Wel schrapte de ECB de referentie in zijn forward guidance dat de rentes verder kunnen worden verlaagd. Marktvorsers spraken van een "babystap". 

De olieprijs bewoog volatiel. Woensdag stonden de oliefutures nog fors onder druk nadat de Amerikaanse olievoorraden onverwacht bleken gestegen. Donderdag was evenwel sprake van een opleving, volgens analist Tyler Richey van Sevens Report. "De olieprijzen daalden simpelweg te snel in de afgelopen 24 uur dus zien we nu wat herstel na de verkoopgolf", was zijn conclusie. De juli-future op een vat West Texas Intermediate sloot uiteindelijk 0,08 dollar, of 0,2 procent, lager op 45,64 dollar.

De euro/dollar noteerde bij het slot in Amerika op 1,1217. Bij het sluiten van de Europese beurzen verhandelde het muntpaar op 1,1222 en bij aanvang van de handelsdag donderdagochtend op 1,1260. 

Bedrijfsnieuws

Nordstrom maakte bekend te overwegen van de beurs te gaan. Het aandeel van de warenhuisketen steeg 10,3 procent. Sectorgenoten Macy's en J.C. Penney profiteerden niet mee. Het aandeel Macy's hield het bij een verlies van 0,1 procent en J.C. Penney verloor zelfs 4,8 procent.

Yahoo steeg 10,2 procent en bereikte de hoogste koers in zo'n 17 jaar, wat de Nasdaq hielp. Donderdag werd bekend dat aandeelhouders akkoord gaan met de verkoop van de kernactiviteiten aan Verizon. Volgens The Wall Street Journal zullen na het afronden van de fusie van die activiteiten met AOL van Verizon, ruim 2.000 banen worden geschrapt. Het aandeel Verizon daalde 0,7 procent.

Alibaba won 13,3 procent. De Chinese e-commerce gigant maakte bekend dat men voor het lopende boekjaar rekent op een omzetgroei van 45 tot 49 procent. Dat is weliswaar lager dan de 56 procent afgelopen jaar, maar beter dan analisten verwachtten. 

Valeant Pharmaceuticals bereikte een akkoord om zijn divisie iNova Pharmaceuticals voor 930 miljoen dollar te verkopen als onderdeel van een strategie om de schuldenlast te verlichten en zich meer te richten op kernactiviteiten. Het aandeel steeg 9,1 procent.

JPMorgan Chase maakte bekend dat chief operating officer Matt Zames vertrekt. Het aandeel won 1,2 procent. Sectorgenoten als Goldman Sachs en Morgan Stanley wonnen respectievelijk 1,4 en 1,9 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.