Beursblik: Degroof Petercam zet Beter Bed op kooplijst

Redactie ABM Financial News - 9 juni 2017, 14:26

Koersdoel omhoog naar 20,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft vrijdag het advies voor Beter Bed verhoogd van Houden naar Kopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 17,50 naar 20,00 euro.

Analist Fernand de Boer merkte daarbij op dat het aandeel zeer aantrekkelijk geprijsd is, de schuldpositie buitengewoon laag en de financiële situatie solide is. Verder zijn de groeiramingen voor Beter Bed relatief laag. Het bedrijf is hiermee een aantrekkelijke overnamekandidaat voor een private equity partij, concludeerde De Boer.

De analist schat dat private equity tot 22,00 euro per aandeel Beter Bed kan betalen en veronderstelt dat het management van het beddenbedrijf zich niet tegen een dergelijk bod zal verzetten, vanwege de mooie bonus op de optieregelingen en de mogelijkheid om zich na een overname volledig op de operaties te focussen. Het enige verzet zou kunnen komen uit de hoek van loyale aandeelhouders, aldus De Boer. De marktvorser voorziet een openingsbod van 20,00 euro per aandeel, gevolgd door een verhoging om zo ook deze loyale aandeelhouders te verleiden.

De Boer merkte daarbij nog op dat het nieuwe koersdoel een flinke korting is op sectorgenoten als Maisons du Monde, Steinhoff International en Tempur, maar in lijn is met het startbod dat hij verwacht.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Beter Bed 5,5 procent hoger op 16,21 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BETER BED toevoegen aan uw watchlist 16,03 0,50% 0,08 15,95