Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel SBM Offshore licht

Redactie ABM Financial News - 9 juni 2017, 09:10

Koersdoel omlaag naar 19,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor SBM Offshore verlaagd van 19,50 naar 19,00 euro bij handhaving van de koopaanbeveling, vanwege het in zicht komen van het aflopen van de lease van FPSO Deep Panuke.

Het doorgaans goed ingevoerde magazine Upstream meldde dat EnCana voorbereidingen treft om de Deep Panuke buiten de kust van Novia Scotia in Canada te verlaten. Het leasecontract eindigt in december 2021 en had verlengingsopties tot 2033, maar blijkbaar is EnCana met een voorselectie begonnen voor de ontmanteling van het platform.

Door de verlengingsopties van het leasecontract uit zijn waarderingen te halen, komt analist Dirk Verbiesen uit op een koersdoel voor SBM Offshore van 19,00 euro. Hij herhaalde zijn koopaanbeveling vanwege de aantrekkelijke kasstroom die SBM Offshore de komende jaren zal genereren en de interessante vooruitzichten voor de oliedienstverlener op nieuwe contracten, zoals bijvoorbeeld de Liza FPSO van Exxon Mobil.

Het aandeel SBM Offshore opende vrijdag op een groen Damrak 0,1 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste aandelen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street begint de week zonder spektakel

FAANG-aandelen weer onder druk.

Gisteren - Lees verder

Hertz levert auto's aan Apple voor ontwikkeling zelfrijdende technologie - media

Aandeel van autoverhuurbedrijf flink in de lift op de berichten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

FAANG-aandelen onder druk.

Gisteren - Lees verder

Technisch herstel olieprijs

Koopjesjagers zien kansen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SBM OFFS... toevoegen aan uw watchlist 14,02 1,89% 0,26 13,76