Beursblik: medicijn Galapagos blijft relevant

Redactie ABM Financial News - 9 juni 2017, 09:21

Te vroeg om verregaande conclusies te trekken volgens KBC Securities.

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel farmagigant AbbVie liet weten goede testresultaten te hebben gerealiseerd met het reumamiddel Upadacitinib, doet dit vooralsnog geen afbreuk aan de potentie van het soortgelijke medicijn dat concurrent Galapagos ontwikkelt. Dit stelde analist Sandra Cauwenberghs van KBC Securities vrijdag, die haar koopaanbeveling op Galapagos herhaalde met een koersdoel van 80,00 euro. 

AbbVie behaalde met het reumamiddel Upadacitinib alle vooropgestelde einddoelen in een fase III test. Met deze resultaten nemen de Amerikanen een voorsprong op concurrent Galapagos, die deze laatste testen nog moet afronden.

Cauwenberghs bleek te spreken over de resultaten van AbbVie en merkte op dat er geen grote veiligheidsrisico's in de studie naar voren kwamen, zoals het gevaar op infecties, al gaf de farmagigant hier geen details over.

Volgens Cauwenberghs heeft het vergelijkbare medicijn van Galapagos, Filgotinib, nu al een "indrukwekkend veiligheidsprofiel", zeker in het licht van eerdere twijfels over JAK-inhibitors en de "veelbelovende" resultaten uit een fase II studie. 

Gezien AbbVie de kaarten dicht tegen de borst houdt, is er volgens de analist vooralsnog geen reden om aan te nemen dat Filgotinib minder relevant is geworden door de testresultaten van AbbVie. Pas aan het einde van de rit moet blijken welke partij het grootste marktaandeel zal veroveren, aldus Cauwenberghs. 

Op een groen Damrak koerst het aandeel Galapagos vrijdagochtend kort na opening van de beurzen 0,8 procent hoger op 70,25 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nederlandse huishoudens spenderen meer

Consumptie met 2,2 procent omhoog in juni.

12 minuten geleden - Lees verder

Nederlandse investeringen nemen af

Daling 0,3 procent in juni.

14 minuten geleden - Lees verder

Consumentenvertrouwen fractie hoger

Vertrouwensindex naar 26.

27 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

33 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

34 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GALAPAGOS toevoegen aan uw watchlist 74,06 -0,79% -0,59 74,65