Brussel start diepgaand onderzoek naar overname NXP

Redactie ABM Financial News - 9 juni 2017, 18:07

Toezichthouder bezorgd over invloed op concurrentie.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie start een diepgaand onderzoek naar de overname van het Eindhovense NXP Semiconductors door het Amerikaanse Qualcomm. Dit meldde de toezichthouder van de Europese Unie vrijdag.

De mededingingsautoriteit is bezorgd over de impact op de innovatie in de halfgeleiderindustrie, maar ook een afname van de keuzevrijheid en mogelijk hogere prijzen. 

"Met dit onderzoek willen wij ervoor zorgen dat consumenten hun voordeel blijven doen met veilige en innovatieve producten tegen concurrerende prijzen", aldus eurocommissaris Margrethe Vestager in een toelichting op het besluit. "Omdat halfgeleiders in praktisch elk elektronisch apparaat worden gebruikt, zijn wij ervan afhankelijk voor deze apparaten", voegde zij daaraan toe.

In oktober 2016 maakten Qualcomm en NXP de overname wereldkundig. Het Amerikaanse concern betaalt 110 dollar per aandeel in contanten, waarmee NXP wordt gewaardeerd op 47 miljard dollar, inclusief schulden. Het gecombineerde bedrijf zal naar verwachting een jaarlijkse omzet genereren van meer dan 30 miljard dollar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.