Duitse centrale bank verhoogt groeiverwachtingen

Redactie ABM Financial News - 9 juni 2017, 13:31

Inflatieverwachtingen juist neerwaarts bijgesteld.

(ABM FN-Dow Jones) De Bundesbank heeft vrijdag de economische groeiverwachtingen van het land opwaarts bijgesteld, onder andere vanwege een sterke verbetering van de arbeidsmarkt. De centrale bank van Duitsland bevestigde daarmee de positieve groeiverwachtingen voor de eurozone als geheel.

De Duitse centrale bank voorziet voor 2017 een groei van 1,9 procent. Voor 2018 en 2019 verwacht de Bundesbank een groei van achtereenvolgens 1,7 en 1,6 procent. Dit is 0,1 procentpunt hoger dan de voorspellingen van de centrale bank in december 2016.

De centrale bank stelde zijn inflatieverwachtingen daarentegen neerwaarts bij. De bank voorziet een inflatie van 1,5 procent dit jaar, 1,4 procent volgend jaar en 1,8 procent in 2019. In december ging de centrale bank nog uit van een inflatie van achtereenvolgens 1,4 procent, 1,7 procent en 1,9 procent.

De kerninflatie, exclusief energie en voedsel, zal naar verwachting stijgen van 1,3 procent dit jaar naar 1,9 procent in 2019.

De voorspellingen van de Duitse centrale bank komen grotendeels overeen met de verwachtingen van die de Europese Centrale Bank donderdag publiceerde.

De ECB rekent voor dit jaar op een inflatie van 1,5 procent, volgend jaar op 1,3 procent en in 2019 van 1,6 procent. Net als bij de Bundesbank ging het om neerwaartse bijstellingen, die onder meer het gevolg was van de lagere energieprijzen, zei voorzitter Mario Draghi van de ECB.

De ECB verwacht verder dat de economie van de eurozone dit jaar met 1,9 procent groeit. In maart lag de verwachting nog op 1,8 procent. In 2018 moet de groei volgens de ramingen van de centrale bank uitkomen op 1,8 procent en voor 2019 werd de groeiraming opwaarts bijgesteld naar 1,7 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Spaanse consumentenprijzen stijgen minder hard

Inflatie in juni op 1,5 procent.

14 minuten geleden - Lees verder

Eurocastle kondigt beursgang DoBank aan

Investerings- en vastgoedfonds heeft belang van 50 procent in doBank.

16 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: NIBC verlaagt advies Brill naar Accumuleren

Koersdoel omhoog naar 36,00 euro.

28 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ING verlaagt advies Flow Traders naar Houden

Koersdoel verlaagd van 33,00 naar 25,00 euro.

32 minuten geleden - Lees verder

Goedkeuring jaarrekening HeadFirst Source laat op zich wachten

Arbeidsbemiddelaar en payroller houdt donderdag aandeelhoudersvergadering.

51 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.