Europese beurzen hoger rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 9 juni 2017, 12:31

Markt verwerkt Britse verkiezingsuitslag.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag rond het middaguur overwegend hoger. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vlak op 389,31 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,5 procent op 12.771,17 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,4 procent op 5.287,07 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,7 procent hoger op 7.504,34 punten.

De handelsdag staat vrijdag volledig in het teken van de verrassende Britse verkiezingsuitslag, nadat de Britse Conservatieven hun meerderheid in het Lagerhuis verloren, met een ongewisse toekomst in het verschiet voor de Brexit onderhandelingen. Premier Theresa May stond onder druk om af te treden, maar volgens mediaberichten blijft zij aan en zal zij proberen een minderheidsregering te vormen.

De Britse FTSE noteert ondanks het slechte resultaat van de Britse verkiezingen opvallend hoger, terwijl het Britse pond eerder vandaag nog hard daalde, merkte marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets op. De analist noemde de verkiezingsuitslag "een gifpil".

Ook analist Jameel Ahmad van FXTM sprak van de slechtst mogelijke uitkomst van de verkiezingen, aangezien de uitkomst alleen maar meer onzekerheid heeft gecreëerd omtrent de Brexit onderhandelingen.

Op macro-economisch vlak werd vrijdagochtend in Europa tevens bekend dat de export in Duitsland in april op jaarbasis is gedaald met 2,9 procent, terwijl de import met 5,4 procent steeg.

De Franse Industriële productie daalde in april op maandbasis met 0,5 procent. Wel verhoogde de Franse centrale bank de groeiramingen voor het land, terwijl in lijn met de ECB de inflatieramingen neerwaarts werden bijgesteld.

Uit het Verenigd Koninkrijk kwam het nieuws dat de Britse industrie in april op maandbasis 0,2 procent meer heeft geproduceerd. Op jaarbasis was echter sprake van een daling met 0,8 procent. Het Britse handelstekort daalde in april.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 45,84 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,4 procent hoger bewoog op 48,03 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1178. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1193 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1210 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De Britse mijnbouwers zaten vrijdagochtend in de lift, vanwege het zwakke Britse pond. BHP Billiton won 1,8 procent, Rio Tinto steeg 1,4 procent en Anglo American noteerde 1,0 procent hoger.

Britse retailers met een focus op de binnenlandse markt stonden onder druk. Marks & Spencer verloor 2,3 procent en Next daalde 2,1 procent.

Ook de Britse financials en huizenbouwers stonden onder druk. Van de financials noteerde Royal Bank of Scotland 3,0 procent lager en Lloyds Banking Group verloor 1,6 procent. Huizenbouwer Taylor Wimpey daalde 2,7 procent, Barratt Developments verloor 3,0 procent en Persimmon noteerde 2,7 procent in het rood.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een wat hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag vlak op 2.433,79 punten. De Dow Jones index eindigde ook vlak, op 21.182,53 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 6.321,76 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.114,15 -0,64% -32,70 5.146,85
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.186,10 -1,09% -56,97 5.243,07