Futures wijzen op hogere opening

Redactie ABM Financial News - 9 juni 2017, 12:49

Wall Street houdt opwaartse trend vast.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

De markt woog voorbeurs het verrassende resultaat van de Britse verkiezingen, nadat de Britse Conservatieven hun meerderheid in het Lagerhuis verloren, waardoor een ongewisse toekomst in het verschiet ligt voor de Brexit onderhandelingen. Marktvolgers spraken van de slechtst mogelijke uitkomst van de verkiezingen.

Wall Street bleef donderdag vlak bij huis, na de hoorzitting van oud-FBI directeur James Comey voor een onafhankelijke Senaatscommissie. De markt trok aan nadat de mogelijke dreiging van een destabilisatie van het presidentschap van Donald Trump grotendeels leek te zijn vervlogen en een kleine opluchtingsrally werd ingezet tegen het einde van de handelsdag.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten slechts de groothandelsvoorraden van april geagendeerd.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 45,84 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,5 procent duurder werd op 48,08 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1178. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1193 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1210 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Yahoo! noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent hoger, waarmee het concern de opwaartse trend van een dag eerder voortzet. Het aandeel won donderdag ruim 10,0 procent, nadat de aandeelhouders instemden met de verkoop van de kernactiviteiten aan Verizon.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag vlak op 2.433,79 punten. De Dow Jones index eindigde ook vlak, op 21.182,53 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 6.321,76 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.