Huis van Afgevaardigden stemt voor minder regulering op Wall Street

Redactie ABM Financial News - 9 juni 2017, 16:09

Wet zou weinig kans maken in de Amerikaanse senaat.

(ABM FN-Dow Jones)  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag een wet aangenomen die de strenge Dodd-Frank-wetgeving voor de financiële sector deels terugdraait, omdat deze regels volgens Republikeinen de kredietverlening afremmen en ongunstig zijn voor kleine banken. 

Het wetsvoorstel werd aangenomen met een meerderheid van 233 tegen 186 stemmen. Slechts één Republikeinse afgevaardigde stemde tegen de maatregel.

De nieuwe Financial Choice-wet staat banken toe om aan bepaalde regels niet te voldoen, mits zij voldoende kapitaal hebben. De zogeheten Volcker Rule, die banken verbiedt om zich in te laten met speculatieve handel, wordt in de nieuwe wet geschrapt.

De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Paul Ryan zei dat de wet "de verlichting van regeldruk biedt die kleine banken zo wanhopig nodig hebben." Volgens Democraten keert het land met de Choice Act terug naar het klimaat van zwakke regulering dat er voor de financiële crisis was. Zo verliezen regelgevende instanties hun bevoegdheden om in noodgevallen een failliete bank te ontmantelen.

De nieuwe wet voorziet in een gang naar de faillissementsrechter. Dat is volgens de voormalige voorzitter van de Federal Reserve Ben Bernanke echter niet realistisch tijdens de chaos van een crisis.

De Democraat Brad Sherman zei tijdens een toespraak dat de Choice Act volgens "de conventionele wijsheid" weinig kans maakt te worden aangenomen door de Senaat en riep de Republikeinse afgevaardigden op om terug te keren naar de onderhandelingstafel. De Republikeinse senator Mike Crapo onderhandelt met Democraten in de Senaat over een voorstel voor een consensuswet met beperkte hervormingen. Beleidsanalist Brian Gardner van Keef, Bruyette en Woods zei dat beleggers "goed moeten letten op voortdurende onderhandelingen tussen beide partijen in de Senaat."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2017 Dow Jones & Company. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste aandelen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street begint de week zonder spektakel

FAANG-aandelen weer onder druk.

Gisteren - Lees verder

Hertz levert auto's aan Apple voor ontwikkeling zelfrijdende technologie - media

Aandeel van autoverhuurbedrijf flink in de lift op de berichten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

FAANG-aandelen onder druk.

Gisteren - Lees verder

Technisch herstel olieprijs

Koopjesjagers zien kansen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.