Nederland industrie produceert meer

Redactie ABM Financial News - 9 juni 2017, 07:22

Industriƫle productie 2,4 procent hoger.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse industrie heeft in april duidelijk meer geproduceerd, maar het groeitempo nam wel verder af. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In april lag de productie 2,4 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. In maart steeg de productie echter nog met 3,6 procent op jaarbasis en in februari was dit 6,0 procent.

"Al meer dan anderhalf jaar produceert de industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De productie van de machine-industrie groeide het sterkst", zo constateerde het CBS.

Van maart op april 2017 steeg de productie volgens het statistiekbureau met 0,4 procent, gecorrigeerd voor seizoen- en werkdageffecten.

Sinds medio 2014 is er sprake van een stijgende trend van de industriële productie.

Daling vertrouwen producenten

Het producentenvertrouwen daalde in mei. Ondernemers in de industrie zijn vooral minder positief over hun verwachte bedrijvigheid en hun orderpositie. Desondanks staat het vertrouwen nog wel altijd "ruim" boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar, voegde het CBS toe.

De industriële ondernemers in Duitsland, een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie, waren in mei wel positiever gestemd. Het vertrouwen van Duitse producenten bereikte het hoogste niveau in bijna 6 jaar. De gemiddelde dagproductie van de Duitse industrie was in april 2,2 procent hoger dan een jaar eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Italie trekt miljarden uit voor tweetal noodlijdende banken

Betreft Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca.

14 minuten geleden - Lees verder

Einde verhaal voor tweetal Italiaanse banken

ECB steekt geen reddende hand toe.

5 uren geleden - Lees verder

Macro-agenda richtlijn komende week

Jaarvergadering Value8 trekt de aandacht.

6 uren geleden - Lees verder

Nederlandse levensverzekeringen zeer verlieslatend

Uitkeringen bijna anderhalf keer de premie-inkomsten.

8 uren geleden - Lees verder

Terugdraaien QE zadelt landen op met hogere financieringskosten - BIS

Ongerechtvaardigde kritiek op centrale banken ligt op de loer.

8 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.