Olieprijs krabbelt op

Redactie ABM Financial News - 9 juni 2017, 21:08

Dalende trend intact.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag opgekrabbeld na enkele dagen van dalingen, maar sloot de week af met verlies na een onverwachte toename van de Amerikaanse olievoorraden, die een schaduw wierp op pogingen om de wereldwijde productie in te perken.

Ook steeg het aantal actieve Amerikaanse olieproductie-installaties opnieuw, waardoor de olieprijs in de Verenigde Staten niet ver boven 46 dollar wist te stijgen. Het aantal actieve productielocaties in de VS stijgt al vijf maanden op rij elke week, wat zorgen voedt over verdere toename van de productie.

De julifuture op een vat West Texas Intermediate olie sloot vrijdag 0,4 procent of 0,19 dollar hoger op 45,83 dollar. 

De olieprijs zag toch "enige belangstelling van kopers vrijdag, terwijl de dieptepunten van begin mei werden getest, maar de WTI kan het steunniveau van 43 dollar nog gaan testen voordat we een significante ommekeer zien", zei olie-analist Troy Vincent van ClipperData.

"De wereldwijde drijvende opslag van olie en exportladingen houden stand, nu de Noord- en West-Afrikaanse productie weer opveert en er zijn weinig data die de prijs uit deze sombere trend kunnen leiden."

Sinds begin deze week verloor de olieprijs meer dan 3 procent, wat de derde week met dalende prijzen op rij was. 

"Het feit dat de Amerikaanse olieproductie dit jaar zo sterk is stegen blijft een substantiële onderliggende tegenwind voor de olieprijs, omdat deze toename ongeveer de helft van de beloofde productiebeperking van OPEC tenietdoet", zei Tyler Richey, mede-auteur van het Sevens Report. Toenemende twijfels over de effectiviteit van het OPEC-akkoord komen daar bovenop.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bouwbedrijven weigeren te starten met nieuwbouw RIVM - media

Heijmans, Hurks en Strukton willen eerst overeenkomst over meerkosten.

1 uur geleden - Lees verder

Deere boekt meer winst op hogere kwartaalomzet

Outlook opnieuw verhoogd.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op vlakke opening Wall Steet

Politieke onzekerheid hangt boven markt.

2 uren geleden - Lees verder

Aandeelhouders Stada Arzneimittel accepteren overnamebod

Ook alle mededingingsgoedkeuring binnen.

2 uren geleden - Lees verder

Reisaandelen onder druk in Europa na aanslag

Risico aversie terug in de markten.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.