Olieprijs krabbelt op

Redactie ABM Financial News - 9 juni 2017, 21:08

Dalende trend intact.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag opgekrabbeld na enkele dagen van dalingen, maar sloot de week af met verlies na een onverwachte toename van de Amerikaanse olievoorraden, die een schaduw wierp op pogingen om de wereldwijde productie in te perken.

Ook steeg het aantal actieve Amerikaanse olieproductie-installaties opnieuw, waardoor de olieprijs in de Verenigde Staten niet ver boven 46 dollar wist te stijgen. Het aantal actieve productielocaties in de VS stijgt al vijf maanden op rij elke week, wat zorgen voedt over verdere toename van de productie.

De julifuture op een vat West Texas Intermediate olie sloot vrijdag 0,4 procent of 0,19 dollar hoger op 45,83 dollar. 

De olieprijs zag toch "enige belangstelling van kopers vrijdag, terwijl de dieptepunten van begin mei werden getest, maar de WTI kan het steunniveau van 43 dollar nog gaan testen voordat we een significante ommekeer zien", zei olie-analist Troy Vincent van ClipperData.

"De wereldwijde drijvende opslag van olie en exportladingen houden stand, nu de Noord- en West-Afrikaanse productie weer opveert en er zijn weinig data die de prijs uit deze sombere trend kunnen leiden."

Sinds begin deze week verloor de olieprijs meer dan 3 procent, wat de derde week met dalende prijzen op rij was. 

"Het feit dat de Amerikaanse olieproductie dit jaar zo sterk is stegen blijft een substantiële onderliggende tegenwind voor de olieprijs, omdat deze toename ongeveer de helft van de beloofde productiebeperking van OPEC tenietdoet", zei Tyler Richey, mede-auteur van het Sevens Report. Toenemende twijfels over de effectiviteit van het OPEC-akkoord komen daar bovenop.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste aandelen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street begint de week zonder spektakel

FAANG-aandelen weer onder druk.

Gisteren - Lees verder

Hertz levert auto's aan Apple voor ontwikkeling zelfrijdende technologie - media

Aandeel van autoverhuurbedrijf flink in de lift op de berichten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

FAANG-aandelen onder druk.

Gisteren - Lees verder

Technisch herstel olieprijs

Koopjesjagers zien kansen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.