Rode cijfers op Wall Street

Redactie ABM Financial News - 9 juni 2017, 21:42

Techbeurs Nasdaq hard onderuit.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street stevende vrijdag een half uur voor het sluiten van de markt af op een fors verlies voor technologiebeurs Nasdaq, die bijna 2 procent inleverde na een verkoopgolf bij een aantal grote tech-aandelen. Eerder op de dag leek de sector nog op koers te liggen voor nieuwe records.

De Nasdaq Composite Index verloor 2,1 procent tot 6.190 punten, nadat aan het begin van de handelsdag nog een absoluut record werd neergezet op 6.341,70 punten. Het is de grootste ommekeer van de index binnen een dag sinds 21 maart, volgens cijfers van WSJ Market Data.

De Dow Jones index bleef in positief terrein met een winst van 0,2 procent. De S&P500 index verloor 0,3 procent.

Het waren enkele van de populairste namen in technologie, waaronder Apple, AMD, Applied Materials en Micron Technology die de ommekeer in gang zetten.

De grootste daler was NVIDIA, dat 6 procent verloor. Het fonds was vorig jaar nog de sterkste stijger in de S&P500-index.

Een populaire technologie-indextracker verloor 2,5 procent.

Volgens sommige analisten en marktdeelnemers is de verkoopgolf geen teken van meer betekenisvolle problemen in een sector die dit jaar nog altijd met 17 procent is gestegen. 

"Ik denk dat beleggers de waarderingen herbeoordelen", zei derivatenanalist Stacy Gilbert van Susquehanna Financial Group tegen CNBC.

Apple verloor 3,7 procent, de sterkste koersdaling sinds april 2016. Ook Facebook en Alphabet Inc, het moederbedrijf van Google, leverden ruim 3 procent in. Deze drie aandelen zijn dit jaar al met meer dan 25 procent gestegen en leverden daarmee een belangrijke bijdrage aan de hogere aandelenmarkten.

"Alle drie de aandelen hebben recent nieuwe records neergezet, dus mensen nemen nu een pauze en we zien het geld uitstromen", zei handelaar Doug DePietro van Evercore ISI. "Er is niets in het nieuws dat zegt: verkoop de grote tech-aandelen. Dit is gewoon winstneming, een rotatie naar andere namen."

Energiereuzen zoals Exxon Mobil en Chevron incasseerden intussen stijgingen van 2 procent, terwijl banken zoals JP Morgan Chase, Morgan Stanley en Bank of America met 1 tot 2 procent stegen.

Het Britse pond ging vrijdag intussen hard onderuit ten opzichte van de Amerikaanse dollar, met een daling van $1,2957 tot $1,2711 dollar sinds donderdagavond.  De koersval hing samen met een niet-beslissende uitslag van de Britse parlementsverkiezingen, die meer vragen oproept over het Brexit-proces.

Stijgers en dalers

Aandelen Endo International verloren 16 procent nadat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) donderdagavond meldde dat het Endo had gevraagd om zijn pijnstiller op basis van opiaat-achtige middelen Opana ER niet meer te verkopen, vanwege zorgen over misbruik

DuPont Fabros Technology steeg ruim 10 procent. De ontwikkelaar en uitbater van datacentra met meerdere huurders liet weten een overnamebod te hebben gekregen van Digital Realty Trust. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Amsterdamse beurs opent lager

Macro-economische agenda Europa leeg.

12 minuten geleden - Lees verder

Valuta: rustige start handelsweek op valutamarkt

Zwaartepunt vrijdag met publicatie Duitse Ifo-index.

23 minuten geleden - Lees verder

Kardan-dochter Tahal stapt in regeringsproject in Zambia

Landbouw- en waterproject heeft waarde van 176 miljoen dollar.

26 minuten geleden - Lees verder

Møller-Mærsk verkoopt olietak aan Total

Deense containerrederij ontvangt 7,45 miljard dollar.

29 minuten geleden - Lees verder

Koopwoningen in juli op jaarbasis weer duurder - CBS

Prijzen nog onder piekniveau van augustus 2008.

51 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.