Update: beursblik: Britse verkiezingen dreigen bittere pil te worden voor May

Redactie ABM Financial News - 9 juni 2017, 00:32

Conservatieven verliezen mogelijk meerderheid in Lagerhuis.

(ABM FN-Dow Jones) De Britse Lagerhuisverkiezingen dreigen een bittere pil te worden voor premier Theresa May nu haar Conservatieve partij de meerderheid lijkt te verliezen in het parlement. Dit zei marktanalist Naeem Aslam van Think Markets in een reactie op een eerste exitpoll.

Die eerste voorspelling van de verkiezingsuitslag duidde donderdagavond laat op 314 zetels voor de Tories. De partij heeft er nu 330.

"Het is misschien wel het meest bittere moment voor May in haar politieke carrière", aldus Aslam.

Als er een zogenoemd 'hung parliament' komt, dan opent dit volgens de marktvorser de deur naar een harde Brexit. Aslam sluit ook een vertrek van May niet uit omdat de nu verwachte uitslag nu niet bepaald vertrouwen uitspreekt in het kunnen van de premier.

Het Britse pond daalde net na de exitpoll tot richting de 1,27 dollar maar is inmiddels weer hersteld tot 1,2810 dollar, tegen 1,29 eerder op donderdag. Aslam verwacht dat de munt zware tijden tegemoet gaat als de exitpoll uiteindelijk wordt bevestigd in een definitieve uitslag.

Dan is een daling tot 1,22 dollar zeker niet uitgesloten volgens de analist, "omdat de onzekerheid die dan ontstaat impact zal hebben op de Brexit onderhandelingen." 

Craig Erlam van Oanda sprak van een catastrofale verkiezingscampagne voor May, zeker gezien de flinke voorsprong die de Conservatieven een aantal weken geleden nog hadden in de peilingen. 

"Voor de financiële markten is een hung parliament de slechtst denkbare uitkomst", aldus de marktanalist. "De komende uren wordt duidelijk of de exit polls ook de uiteindelijke uitslag weerspiegelen. Als wat we nu zien bevestigd wordt, kan het een slechte nacht worden voor het Britse pond", aldus Erlam 

Update: om aanvullend analistencommentaar en actuele koers pond toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.