Wall Street beweegt richting hogere opening

Redactie ABM Financial News - 9 juni 2017, 14:49

Ook in de Verenigde Staten domineert Britse verkiezingsuitslag.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

De markt woog voorbeurs het verrassende resultaat van de Britse verkiezingen, nadat de Britse Conservatieven hun meerderheid in het Lagerhuis verloren, waardoor een ongewisse toekomst in het verschiet ligt voor de Brexit onderhandelingen. Marktvolgers spraken van de slechtst mogelijke uitkomst van de verkiezingen. De Britse premier Theresa May heeft inmiddels te kennen gegeven een nieuwe regering te willen vormen. Zij kan daarbij rekenen op de steun van DUP, dat met een winst van twee zetels inmiddels goed is voor 10 zetels in het parlement.

Wall Street bleef donderdag vlak bij huis, na de hoorzitting van oud-FBI directeur James Comey voor een onafhankelijke Senaatscommissie. De markt trok aan nadat de mogelijke dreiging van een destabilisatie van het presidentschap van Donald Trump grotendeels leek te zijn vervlogen en een kleine opluchtingsrally werd ingezet tegen het einde van de handelsdag.

"De Verenigde Staten heeft naar duidelijk mag zijn zijn eigen grote problemen op dit moment, waaronder het Comey/Trump/Rusland schandaal en de mogelijk renteverhoging van de Federal Reserve volgende week. De reactie op de mislukte poging van de Britse premier Theresa May om een meerderheid te waarborgen blijft daarom beperkt", zei analist Connor Campbell van Spreadex.

In Europa was sprake van een overwegend positief sentiment, hoewel de breed samengestelde STOXX Europe 600 index vlak noteerde. Het sentiment werd daarbij volledig gedomineerd door de nieuwsontwikkelingen rond de Britse verkiezingen.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend op winst. De Japanse Nikkei 225 steeg 0,5 procent tot 20.013,26 punten en de Chinese Shanghai Composite won 0,3 procent op 3.158,40 punten.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten slechts de groothandelsvoorraden van april geagendeerd.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 45,51 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 47,71 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1176. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1193 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1210 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Endo International verloor in de elektronische handel voorbeurs 12,2 procent, nadat de Amerikaanse Food & Drug Administration donderdag laat meldde het bedrijf gevraagd te hebben te stoppen met de verkoop van opioïde pijnstillers vanwege misbruik van de medicijnen.

Britse banken met een notering in de Verenigde Staten stonden voorbeurs onder druk. Royal Bank of Scotland verloor in de elektronische handel voorbeurs 3,6 procent en Barclays daalde 2,1 procent.

Nvidia won 2,1 procent, nadat het aandeel donderdag laat een recordniveau bereikte in navolging op een koersdoelverhoging van Citi. De zakenbank verhoogde het koersdoel naar 180,00 dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag vlak op 2.433,79 punten. De Dow Jones index eindigde ook vlak, op 21.182,53 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 6.321,76 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bouwbedrijven weigeren te starten met nieuwbouw RIVM - media

Heijmans, Hurks en Strukton willen eerst overeenkomst over meerkosten.

1 uur geleden - Lees verder

Deere boekt meer winst op hogere kwartaalomzet

Outlook opnieuw verhoogd.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op vlakke opening Wall Steet

Politieke onzekerheid hangt boven markt.

2 uren geleden - Lees verder

Aandeelhouders Stada Arzneimittel accepteren overnamebod

Ook alle mededingingsgoedkeuring binnen.

2 uren geleden - Lees verder

Reisaandelen onder druk in Europa na aanslag

Risico aversie terug in de markten.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.