Air France-KLM vervoert meer passagiers in juni

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 07:52

Ook vrachtvervoer verbetert.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in juni op jaarbasis meer passagiers vervoerd en zag ook het vrachtvervoer verder verbeteren. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep maandag voorbeurs.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief dochterondernemingen, in totaal 9,0 miljoen passagiers, een stijging van 8,2 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 8,3 procent. De ingezette capaciteit steeg daarbij met 5,7 procent, waardoor de bezettingsgraad met 2,2 procentpunt toenam naar 87,7 procent.

Bij Transavia, de prijsvechter van Air France-KLM, steeg het aantal passagiers zelfs met 11,4 procent naar 1,5 miljoen. Bij Transavia lag de bezettingsgraad zelfs op 90,4 procent in juni. 

Het vrachtvervoer bij Air France-KLM steeg in mei, gerekend naar omzet per ton per kilometer, met 3,0 procent op jaarbasis. De capaciteit nam toe met 2,3 procent en de beladingsgraad steeg met 0,4 procentpunt naar 57,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

7 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 11,61 -6,14% -0,76 12,37