Bank of Japan optimistisch over regionale economieen

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 08:30

Voorzitter Kuroda klaar om passende maatregelen te implementeren.

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of Japan is over vijf van de negen regionale economieën in Japan positiever geworden, als gevolg van een herstel in de productiesector en een aantrekkende arbeidsmarkt. Dit meldde de Japanse centrale bank maandag in zijn regionaal economisch kwartaalverslag, het zogenaamde Sakura rapport.

De BoJ sprak voor het eerst, sinds de centrale bank begon met het samenstellen van het regionaal economisch rapport in april 2005, van "groei" in zes van de negen regionale economieën.

Het Japanse equivalent van het Beige Book van de Federal Reserve suggereerde een groter vertrouwen in de economie in aanloop naar de beleidsvergadering van de centrale bank volgende week. Tijdens de bijeenkomst zal de centrale bank de economische inflatie- en groeiverwachtingen herzien. Het Sakura rapport wijst op de kans dat de centrale bank zijn algemene economische beoordeling opnieuw opwaarts zal bijstellen.

Ondanks de aanhoudende tekenen van verbetering van de economie, wordt verwacht dat de BoJ zijn soepele monetaire beleid zal handhaven, vanwege de aanhoudende daling van de prijzen. De Japanse kerninflatie noteerde in mei op 0,4 procent, terwijl de centrale bank naar een prijsstijging van 2 procent streeft.

"De economie zal naar verwachting een aanhoudende bescheiden groei laten zien", zei voorzitter Haruhiko Kuroda van de Japanse centrale bank. De topman zei tevens klaar te staan om "passende beleidsaanpassingen" te implementeren, indien noodzakelijk om de inflatie in Japan te laten blijven stijgen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alphabet overtreft verwachtingen

Bedrijfsresultaat daalt op hogere omzet.

18 minuten geleden - Lees verder

Correctie: Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

36 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING sterkste stijger.

44 minuten geleden - Lees verder

Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

49 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide resultaten Unibail-Rodamco

JP Morgan wijst op herhalen outlook.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.