Beursblik: ABN AMRO zet Euronext op kooplijst

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 09:52

Koersdoel omhoog naar 52,50 euro na overname FastMatch.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft het advies voor Euronext verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel verhoogd van 50,00 euro naar 52,50 euro, op basis van de overname van valutaplatform FastMatch en de verwachte halfjaarcijfers. Dit maakte de bank maandag bekend.

De overname van FastMatch, die meteen winst toevoegt, is een duidelijk voorbeeld van de extra potentie voor winstgroei die Euronext heeft door zijn ruime kaspositie. Daarom handhaven analisten Ron Heijdenrijk en Cor Kluis hun premie van 10 procent op de waardering van het aandeel. 

ABN AMRO verwacht dat het bedrijfsresultaat (EBITDA) van FastMatch, dat veel sneller valutatransacties kan uitvoeren dan de concurrentie, de komende jaren zal groeien van 11,6 miljoen dollar in 2016 tot 31,5 miljoen dollar in 2019. De analisten betwijfelen daarbij of deze overname al geheel is ingeprijsd in de analistenconsensus. Sinds de overname is de gemiddelde winstraming per aandeel gestegen met 0,06 euro, waar ABN AMRO een positieve impact van 0,21 euro incalculeert. 

De door ABN AMRO geraamde winst per aandeel in 2017 in 2018 werd mede dankzij FastMatch met 4 procent verhoogd en die in 2019 met 7 procent.

De overname van Clearnet van de London Stock Exchange zou nog eens 22 procent kunnen toevoegen aan de winst, maar blijft onzeker, stelden de analisten, die nogmaals wezen op overnames van de Spaanse of Zwitserse beurzen als mogelijkheden.

De marktvolumes van heel Euronext in het tweede kwartaal waren "fatsoenlijk", volgens de bank, die rekent op een 4 procent hoger omzet dan in het eerste kwartaal, van 132 miljoen euro.

De beursorganisatie rapporteert de cijfers op 28 juli.

Nadat het aandeel de afgelopen paar maanden zo'n 5 procent slechter presteerde dan sectorgenoten, wordt het aandeel nu verhandeld met een korting die groter is dan in het verleden gebruikelijk was, wat volgens ABN AMRO onterecht is.

De analisten voorzien een totaal rendement voor aandeelhouders van 18 procent in de komende twaalf maanden.

Het aandeel Euronext noteerde maandag 1,8 procent hoger op 46,60 euro in een positief gestemde markt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Private equity biedt op Spreads van Unilever - media

Bod van 6 miljard pond.

17 minuten geleden - Lees verder

3M stelt winstverwachting opwaarts bij

Post-it-maker boekt tegenvallende omzet.

25 minuten geleden - Lees verder

Kimberly-Clark boekt minder winst

Outlook neerwaarts bijgesteld.

32 minuten geleden - Lees verder

Lagere resultaten voor General Motors

Record aantal auto's van de band in China.

32 minuten geleden - Lees verder

Caterpillar verhoogt opnieuw vooruitzichten

Fabrikant goed te spreken over prestaties tweede kwartaal.

34 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
EURONEXT toevoegen aan uw watchlist 42,46 8,32% 3,26 39,20