Beursblik: Goldman Sachs rekent op goed cijferseizoen

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 13:02

Verrassing zal evenwel minder sterk zijn dan in eerste kwartaal.

(ABM FN) De winst van bedrijven uit de S&P 500 zullen in het tweede kwartaal 7 procent hoger zijn uitgekomen dan in dezelfde periode in 2016. Dit is de analistenconsensus voorafgaand aan het cijferseizoen.

Daarmee ligt de winstgroei volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank op circa de helft van dat in het eerste kwartaal.

Een verrassing is echter in de maak, volgens de marktvorsers. Dankzij de bovengemiddelde economische groei en onverwachte meevallers denkt Goldman Sachs dat de echte resultaten hoger zullen uitvallen dan de huidige analistentaxaties. De meevaller van 6 procent die in het eerste kwartaal werd behaald, zal echter niet worden geëvenaard, denken de analisten.

Een belangrijk deel van de winstgroei afgelopen kwartaal was te danken aan de energiesector. Exclusief deze bedrijven zou de winstgroei volgens de zakenbank slechts 4 procent hebben bedragen. De grootste bijdrage aan de winstgroei was echter te danken aan de financials, met 6 procent, en Info Tech, dat een bijdrage leverde van 10 procent.

De echte aftrap van het cijferseizoen is volgens Goldman Sachs aanstaande vrijdag, als vier grote banken de boeken openen. Onder meer Citigroup en Wells Fargo geven dat kwartaalcijfers vrij.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.