Beursblik: HSBC verhoogt koersdoel IMCD licht

Redactie ABM Financial News - 10 juli 2017, 09:09

Koersdoel naar 54,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) HSBC heeft maandag het koersdoel voor IMCD verhoogd van 53,00 naar 54,00 euro, bij handhaving van het koopadvies.

In een sectorrapport over distributeurs van chemische producten merkte analist Srinivasa Sarikonda van de in Londen gevestigde bank op dat IMCD als distributeur van specialty chemicals profiteert van het groeimomentum in Europa en de toename van de vraag naar olie en gas.

De marktvorser merkte daarbij op dat een specialist als IMCD relatief gemakkelijker prijsinflatie naar klanten kan doorberekenen dan bulkleveranciers, die het vooral van hoge volumes moeten hebben.

De analist heeft vanwege wisselkoersveranderingen en twee recente acquisities de omzettaxaties voor de jaren 2017 tot en met 2019 met 1,1 tot 1,6 procent opwaarts bijgesteld, wat zich bij handhaving van de onderliggende parameters automatisch vertaalt in een lichte verhoging van de taxaties voor de winst per aandeel in deze jaren.

De schattingen voor de EBITA-marges in deze periode liggen daarbij 20 tot 80 basispunten boven consensus, omdat de analist inschat dat IMCD als leverancier van specialty chemicals minder last heeft van druk op de brutomarges.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel IMCD maandagochtend 0,8 procent hoger op 46,98 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Facebook boekt hogere resultaten

Omzet en winst per aandeel hoger dan verwacht.

12 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit weer hoger

Markten opgetogen over sterke kwartaalrapportages.

40 minuten geleden - Lees verder

Wall Street weer op weg naar hoger slot

Markten opgetogen over sterke kwartaalrapportages.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs sluit weer hoger

Amerikaanse olievoorraden flink gedaald.

1 uur geleden - Lees verder

Update: Federal Reserve handhaaft rente

Update: Federal Reserve handhaaft rente

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
IMCD N.V. toevoegen aan uw watchlist 47,81 0,48% 0,23 47,58